2.5.2013 14:05

Το γόρδιο δεσμό του «Βοήθεια στο Σπίτι έλυσε ο Τριαντάφυλλος

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΤΗΚΕ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Μια σημαντική ασάφεια που κρατούσε σε ομηρεία τους δεκάδες εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» στη Χίο και τους εκατοντάδες σε ολόκληρη τη χώρα διασαφηνίζεται κατόπιν της Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Έπειτα από τη διαβεβαίωση για τη συνέχιση του προγράμματος μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2013 από την πλευρά του υπουργείου, απαντάται, για πρώτη φορά, γραπτώς, μέσα από τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο ότι: «για την παράταση των συμβάσεων του προσωπικού του προγράμματος κατ’ εφαρμογή των διαδοχικών νομοθετικών ρυθμίσεων, δεν απαιτείται η προηγούμενη έγκριση ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει, επειδή η παράταση αυτή είναι εκ του νόμου υποχρεωτική».

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το Βοήθεια στο Σπίτι είναι μια κοινωνική δομή, που ειδικά στην παρούσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία αποτελεί αναγκαιότητα. Η γραπτή διαβεβαίωση του Υπουργείου Εσωτερικών ότι δεν χρειάζεται ΠΥΣ για την παράταση του συνόλου των συμβάσεων των εργαζόμενων, είναι μια θετική εξέλιξη, γιατί, δίνει τέλος στην πολύμηνη αγωνία των εργαζόμενων και, ταυτόχρονα, δίνει μια ανάσα στην εύρυθμη συνέχιση του προγράμματος».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ