21.4.2015 0:28

Γκάλοπ: Τέλειωσε ο μήνας του μέλιτος κυβέρνησης-πολιτών

Με τη φράση «τέλειωσε ο μήνας του μέλιτος της κυβέρνησης με τους πολίτες», ο καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης τιτλοφόρησε τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονία.

Οι θετικές κρίσης για την κυβέρνηση φαίνεται ναυποχωρούν, η πολιτική της στους επιμέρους τομείς αξιολογείται πολύ μέτρια και οι δυσμενείς προβλέψεις των Ελλήνων για την ποιότητα της ζωής τους αυξάνονται.
Βέβαια, τα αποτελέσματα είναι πολύ χειρότερα για τη ΝΔ και τονΑντώνη Σαμαρά, τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Η βαθμολογία που συγκεντρώνουν οι τομείς του κυβερνητικού είναι κάτω από τη βάση του 5 με μόνη εξαίρεση την εξωτερική πολιτική (είναι 5,5%). Τη χειρότερη βαθμολογία συγκεντρώνει η πολιτική για το μεταναστευτικό…

-- Οικονομία: 4,6

Μετανάστευση: 3 (Ποσοστό 35,65% βάζει τη βαθμολογεί με 0)

 Ασφάλεια: 3,7

 Παιδεία: 4,2

— Δημόσια Διοίκηση: 4,5

— Υγεία: 4,4

Με την κυβερνητική στρατηγική διαπραγμάτευσης με τους δανειστές συμφωνεί το 45% και διαφωνεί το 39,5% (οι θετικές γνώμες έχουν υποχωρήσει 10 μονάδες τον τελευταίο μήνα).

Αισιοδοξία για την προσωπική του κατάσταση δηλώνει μόνο το 16,5% ενώ το 40% δηλώνει απαισιόδοξο (περίπου 33% δεν είναι ούτε αισιόδοξο ούτε απαισιόδοξο).

Τον Αλέξη Τσίπρα βαθμολογεί θετικά το 55% και τον Αντώνη Σαμαρά μόλις το 15%.

Το γκάλοπ παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Σκάι με τη Σία Κοσιώνη.

 

ΠΗΓΗ: aixmi.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ