3.6.2013 10:56

«ΓΙΟΥΝΑΝ>> με κοινωνικό θεατροπωλείο

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Το Θεατρικό Εργαστήριο του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βορείου Αιγαίου, παρουσιάζει το έργο: «ΓΙΟΥΝΑΝ» του Δημόκριτου Τσουκάπα σε σκηνοθεσία, διδασκαλία, και καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Παυλιδάκη  και Χορογραφία του Σίμωνα Πάτροκλου
Το «ΓΙΟΥΝΑΝ» αφορά σε μια θεατρική σάτιρα, διασκευή, του δράματος «ΙΩΝ» του Ευριπίδη και έλαβε την πρώτη διάκριση από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο βορείου Αιγαίου, στο «Διαγωνισμό Θεατρικής Συγγραφής 2012».
Η πρεμιέρα θα του έργου θα δοθεί στις 15 Ιουνίου στο ανοιχτό Θέατρο  «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΟΡΑΚΗΣ»  (Καστρομηνά).
Για την παράσταση «ΓΙΟΥΝΑΝ», το "Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου", αγκαλιάζει και φέτος όπως  και στην Παράσταση Εφαρμογής του Θεατρικού Εργαστηρίου το 2012 την ιδέα του «Κοινωνικού Θεατροπωλείου», την οποία ξεκίνησε το αδερφό Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Το «Κοινωνικό Θεατροπωλείο» στηρίχτηκε από πλήθος κόσμου και θεατών, οι οποίοι καλούνταν να καταβάλουν αντί εισιτηρίου, τρόφιμα μακράς διαρκείας. Στην περίπτωσή μας, τα προσφερόμενα είδη για την παράσταση «ΓΙΟΥΝΑΝ», θα διατεθούν στο Κ.Α.Π.Η Δήμου Χίου και στον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ.
Για το 2013 σε συνεργασία με τη «ΛΑΘΡΑ» (Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες Χίου) και πιο συγκεκριμένα για το κοινωνικό Ιατρείο θα γίνει συλλογή και  και φαρμάκων (αντί εισιτηρίου)
Οι παραστάσεις με το έργο «ΓΙΟΥΝΑΝ» του Δημόκριτου Τσουκάπα, θα δοθούν στις 15 και 16 Ιουνίου στο ανοιχτό Θέατρο  «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΟΡΑΚΗΣ»  (Καστρομηνά)
Τον Ιούνιο & Ιούλιο 2013,  η παράσταση πρόκειται να περιοδεύσει εντός του νομού της Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ