24.5.2017 11:35

Γιατί μας εκπλήσσει η προσέλευση στο Μουσείο Μαστίχας;

Ένα μουσείο ανοίγει τις πύλες του για πρώτη φορά. Απ’ το Μεστούση ως το Λαγκαδούση όλοι είχαν το ενδιαφέρον να το δουν. Οι χιλιάδες των Τούρκων επισκεπτών έχουν επίσης συνδυάσει τη Χίο με τη μαστίχα. Οι 52.000 επισκέψεις είναι ευνόητες.

Το στοίχημα για το Μουσείο Μαστίχας είναι να συντηρηθεί σε υψηλά επίπεδα επισκεψιμότητας έπειτα από 2 ή 3 χρόνια. Για να το επιτύχει πρέπει να δρα ως ολοζώντανος οργανισμός, να αλληλεπιδρά στις πολιτιστικές ανάγκες της κοινωνίας.

Μέχρι σήμερα έχει δώσει θετικά δείγματα γραφής. Μετατρέπεται στο μικρό Ομήρειο της νότιας Χίου, επιτελεί ρόλο πιο πολύπλευρο από ένα στατικό μουσειακό. Σαν θα γίνει το δεύτερο σπίτι των μαστιχοπαραγωγών, το καμάρι τους, η επισκεψιμότητα του θα είναι ανοδική, έχουμε δεν έχουμε επισκέψεις στη Χίο.

Και μια μικρή λεπτομέρεια: τα Μουσεία δεν εξαρτούν τη βιωσιμότητα τους από τα εισιτήρια. Στις πωλήσεις των εκθετηρίων τους ποντάρουν. Κι εκεί το Μουσείο Μαστίχας έχει ασύγκριτο πλεονέκτημα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ