10.4.2013 11:31

Γιατί καθυστερεί η αντιπυρική προστασία;

ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΕΝΟΨΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Τους λόγους για τους οποίους ακόμη δεν έχουν γνωστοποιηθεί και δεν έχουν παρουσιαστεί οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την προετοιμασία των νησιών ενόψη της αντιπυρικής περιόδου, ζητούν να μάθουν οι Περιφερειακοί Σύμβυολοι του συνδυασμού “Αγώνας για τα Νησιά μας”, με επιστολή τους στον Ν. Γιακαλή.
“Σε 20 μέρες ξεκινά η αντιπυρική περίοδος και η ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι ζητούμενο, δεδομένου ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα συνεδριάσεις των αρμόδιων Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας που έχουν συσταθεί σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.
Πέρα από τις ενέργειες που πραγματοποιούνται κάθε χρονιά στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, ο προβληματισμός για τη φετινή περίοδο είναι ακόμη μεγαλύτερος, δεδομένου ότι το αγροτικό και δασικό οδικό δίκτυο παραμένει σε αρκετές περιοχές σε πολύ κακή κατάσταση και ιδιαίτερα στο νησί της Λέσβου στο οποίο το οδικό δίκτυο έχει υποστεί σοβαρότατες ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.
Ειδικότερα για το νησί της Χίου, το οποίο υπέστη σοβαρότατες καταστροφές από την περσινή πυρκαγιά, θα έπρεπε να έχουν εδώ και καιρό εντοπιστεί τα προβλήματα που έχουν προκύψει και να έχει συγκληθεί το αρμόδιο Συντονιστικό Όργανο”
, αναφέρουν στην επιστολή τους, ζητώντας να ξεκινήσουν άμεσα οι συνεδριάσεις των Συντονιστικών Οργάνων στις Περιφερειακές Ενότητες Χίου, Λέσβου, Σάμου. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ