22.4.2017 20:46

Γιατί η κοινωνία να φτάνει στα «κάγκελα» για να υλοποιούνται ψηφισμένες αποφάσεις;

Τη χρονοκαθυστέρηση στην υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου απ’ τον Οκτώβρη του 2016 επισημαίνει με αφορμή την αποβολή της Βασκικής Μ.Κ.Ο. η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα, ζητώντας από το Δήμο να προχωρήσει και στα επόμενα δυσκολότερα βήματα. Αναλυτικά στην ανακοίνωση της αναφέρει: 

 «Στις 26 Οκτωβρίου 2016, γίνονται σχεδόν ομόφωνα δεκτές από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου οι θέσεις της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα με ξεκάθαρες αναφορές στη δράση των ΜΚΟ και την απαξίωση των πρόσκαιρων - ευκαιριακών δράσεων που εκπορεύονται από την εκμετάλλευση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος.

Έκτοτε δυστυχώς έχουν γίνει πολλές παράλληλες ανεξέλεγκτες δομές χωρίς καμία ουσιαστική προσπάθεια ελέγχου και αποτροπής τους (εστίασης, παραμονής κ.λπ.) μέχρι που φθάσαμε στο φαινόμενο της πολυκλινικής (χωρίς καμία απολύτως έγκριση) να θέλει να λειτουργήσει μέσα στην καρδιά της πόλης.

Έχουμε επαναλάβει ότι η ανοχή που δείχνει η Χιακή κοινωνία δεν πρέπει να μεταφράζεται ως αποδοχή της κατάστασης. Από την άλλη όμως γιατί θα πρέπει μία κοινωνία να φθάνει στα «κάγκελα» για να υλοποιηθούν τα ήδη υπάρχοντα ψηφίσματα;

Με δεδομένη την πλήρη κυβερνητική απουσία για τηδιαχείριση του προβλήματος, η οποιαδήποτε μορφή βίας, όπως και αν εκφράζεται, είναι κατακριτέα και δρομολογεί μόνο ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Αποπροσανατολίζει από το δίκαιο αίτημα της Χιακής κοινωνίας, που δεν είναι άλλο από την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού. Για αυτόν τον λόγο και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η εξέταση ασύλου στο νησί μας, ούτε η λειτουργία οποιασδήποτε δομής που προϋποθέτει παραμονή πέραν ολίγων ημερών.

Η απόφαση του Δημάρχου Χίου, στο πνεύμα της κοινωνικής συνοχής, δίνει την ικανοποίηση στο λαό της Χίου ενωμένος να ζητά και να επιτυγχάνει τα αυτονόητα.

Ο κόσμος του νησιού θα είναι αρωγός, όπως στην πρώτη ίσως εύκολα ληφθείσα απόφαση, σε ακόμα δυσκολότερες αποφάσεις που ελπίζει να ληφθούν άμεσα, όπως η λύση των συμβάσεων της Μονομετοχικής εταιρείας του Δήμου με την Ύπατη Αρμοστεία, η απαγόρευση της ανεξέλεγκτης δράσης όλων των ΜΚΟ (συνεπικουρούμενων από τους κάθε λογής φυσικούς ή ηλεκτρονικούς αντιπροσώπους τους) και η απόδοση του χώρου της Σούδας στον Χιακό λαό.

Οι σωστοί χειρισμοί του Δήμου δεν θα επιτρέψουν στην Κυβέρνηση τη δημιουργία κανενός μόνιμου χώρου, με οποιοδήποτε όνομα θέλει να μας επιβάλλει.

Οι ενέργειες που πρέπει να γίνονται, πρέπει να στοχεύουν στην απεμπλοκή από το πρόβλημα, σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα εφαρμοζόμενες (ή τις επιδιωκόμενες) πολιτικές, οι οποίες είναι στην κατεύθυνση μόνο της διαχείρισης ενός προβλήματος.»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ