16.2.2017 10:06

Γιατί δεν αντιγράφουμε τον Καμίνη;

Δεν είναι μόνο τα οικονομικά δεδομένα, η έλλειψη ρευστότητας και η αδυναμία πληρωμών που μας έχουν καταδικάσει στο τέλμα.

Είναι η απουσία φαντασίας, οράματος και διαφορετικής οπτικής στα πράγματα καις τις καταστάσεις.

Στον Δήμο Αθηναίων, ο Γ. Καμίνης φαίνεται να πορεύεται και αλλιώς, ανοίγοντας παράθυρα ελπίδα και δίνοντας ιδέες και σε εμάς. Σε αυτή τη λογική εντάσσεται και η τελευταία του πρόταση προς τους καλλιτέχνες της πόλης και όχι μόνο να διακοσμήσουν τα άχαρα μουτζουρωμένα και πολυκαιρισμένα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ.

Η πρόσκληση

Ο Δήμος Αθηναίων απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες να παρέμβουν δημιουργικά σε 26 (εικοσιέξι) ΚΑΦΑΟ που βρίσκονται στην περιοχή του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, που περικλείεται από τις οδούς Πραξιτέλους, Λέκκα, Περικλέους, Αθηναΐδος, Αγίας Ειρήνης και Αθηνάς.  

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν την έμπνευσή τους έως και τη Κυριακή 26 Φεβρουαρίου  στέλνοντας ένα αρχείο PDF που θα περιλαμβάνει: σύντομο βιογραφικό (maximum 150 λέξεις), περιγραφή της ιδέας (maximum 150 λέξεις) και 1 έως 2 σκίτσα σε κλίμακα (επιθυμητή η 1:20).

Εξαμελής καλλιτεχνική επιτροπή του δήμου Αθηναίων θα ανακοινώσει την απόφασή της την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017. 

Η τελική απόφαση μπορεί να περιλαμβάνει μία ή και περισσότερες από τις προτάσεις που θα κατατεθούν.
Κάθε επιλεγμένος καλλιτέχνης, έχοντας στη διάθεσή του υλικά αξίας 100 Ευρώ, θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει το έργο του στα ΚΑΦΑΟ (ενδεικτικές διαστάσεις 125 εκ. ύψος, 70 εκ. πλάτος και 25 εκ. Βάθος). 

Επιπλέον, θα τοποθετηθεί πινακίδα ύψους 30 εκ. και πλάτους 20 εκ. με στοιχεία του καλλιτέχνη, του έργου κλπ, ενώ  ο δήμος θα προστατεύσει τα έργα με διαφανές υλικό anti-graffiti.

Η πρόκληση

Από άθλια ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ μπορούμε στο κέντρο της πόλης να κάνουμε συλλογή, από καλλιτέχνες επίσης έχουμε αρκετούς με περίσσια έμπνευση. Θα μπορούσαμε να τολμήσουμε και να το κάνουμε όπως ο Καμίνης. Το ερώτημά είναι... θέλουμε;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ