11.4.2012 9:51

Γιάννης και Γιάννης

ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Δυο Γιάννηδες πρωταγωνιστούν ως σήμερα στη δραστηριότητα που αναπτύσσει η Κίνηση Πολιτών κατά του επενδυτικού σχεδίου Ρόκας. Ο πρώτος, Γιάννης Μανδάλας, έτυχε ειδικής μνείας στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον εκπρόσωπο της Κίνησης. Η υπογραφή του μεταξύ των περίπου 600 που έχουν μπει μέχρι σήμερα στο κείμενο αντίθεσης στην επένδυση θεωρείται από τους οργανωτές ως η πιο βαριά. «Γιατί υπέγραψε ο Γ. Μανδάλας;», αναρωτήθηκε ο Αρ. Τύμπας κατά τη διάρκεια της εισήγησης του, για να δώσει ο ίδιος την απάντηση: «Γιατί αντιλαμβάνεται ότι απειλείται η προοπτική του τουρισμού που βασίζεται σε ένα ήπιο κλίμα».
Ο δεύτερος, ο Γιάννης Μακριδάκης, με την άνεση του στο γραπτό λόγο έχει μεταβληθεί σε άτυπο γραφείο Τύπου της Κίνησης, βομβαρδίζοντας καθημερινά τα δίκτυα ενημέρωσης με εν είδη ρεπορτάζ αναφορές για τα τεκταινόμενα. Από τους πρωτεργάτες της Κίνησης κι από τους πιο ένθερμους πολέμιους του επενδυτικού σχεδίου, με την ακραία πολλές φορές επιθετικότητα του («είστε ανεπιθύμητος», φώναξε στον εκπρόσωπο της εταιρείας) δημιουργεί συχνά αντίθετα από τα προσδοκώμενα για την Κίνηση αποτελέσματα. Συγκεκριμένα συσπειρώνει όσους δεν δέχονται την προσπάθεια επιβολής απόψεων και αντιδρούν αντανακλαστικά.
Δυο Γιάννηδες, ίδια στάση στο θέμα, με διαφορετική όμως συμπεριφορά, η οποία καταγράφεται και προσμετράται από τη κοινή γνώμη.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ