10.9.2014 19:22

«Για το τον αντιρατσιστικό νόμο είμαστε περήφανοι»

Σε «προσωπική υπόθεση» μετέτρεψε τους τελευταίους μήνες ο Κ. Τριαντάφυλλος το θέμα του Αντιρατσιστικού Νόμου, που υιοθετήθηκε τελικά από τη Βουλή και ψηφίστηκε για την εφαρμογή του.

«Η αντιμετώπιση του εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας ήταν για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του, με κεντρική στόχευση να υπάρξει ένα νέο αντιρατσιστικό νομοθετικό πλαίσιο. Σήμερα, αυτό έγινε πραγματικότητα», επεσήμανε αμέσως, μετά, την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Κώστας Τριαντάφυλλος.

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ «με τη συνεπή και σταθερή του θέση συνέβαλε καθοριστικά στο να ψηφισθεί ένα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, για το οποίο μπορούμε ως Έλληνες και ως Ευρωπαίοι, να είμαστε περήφανοι».

Ο βουλευτής ασχολήθηκε επισταμένως με το παραπάνω νομοσχέδιο και ανέλαβε, μάλιστα, πρωτοβουλία για την κατάθεση πρότασης νομοθετικής ρύθμισης για το ρατσιστικό έγκλημα. Επίσης,  εργάστηκε, ώστε να διασφαλιστούν:

· Η ψήφιση ενός νέου, σύγχρονου και πρωτοπόρου αντιρατσιστικού νόμου, που τιμωρεί τη ρητορική του μίσους, η οποία λειτουργεί ως υποκινητής εγκλημάτων ρατσιστικής βίας.

· Η ένταξη και προστασία του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου από τη ρητορική του μίσους.

· Η διαβεβαίωση στη Βουλή από τον Υπουργό ότι θα έρθει άμεσα η συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

· Η εισαγωγή νέας διάταξης με επαύξηση του πλαισίου ποινής για τα ρατσιστικά εγκλήματα. Η διάταξη προήλθε από πρόταση του Κώστα Τριαντάφυλλου, υιοθετήθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., έγινε δεκτή από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου και υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής.

·  Η υιοθέτηση διάταξης για την τέλεση των συγκεκριμένων εγκλημάτων, μέσω διαδικτύου.

· Η θεσμοθέτηση της αυτεπάγγελτης δίωξης και η μη καταβολή παραβόλου από τον παθόντα. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ