18.8.2015 10:54

Για ένα "Όχι" μέχρι το τέλος

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΧΙΟΥ

Ο οικονομολόγος και πανεπιστημιακός Νίκος Στραβελάκης θα βρεθεί στη Χίο τις επόμενες ημέρες, ενώ θα πραγματοποιήσει ομιλία στην πλατεία Βουνακίου, με θέμα: «Μέτωπο ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ – Διαγραφή του χρέους» που διοργανώνει το Τ.Ε. Χίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24/8 στις 20.00

Όπως σημειώνεται σχετικά σε ανακοίνωση:  

«Μετά την ψήφιση του τρίτου εξοντωτικού μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την αμέριστη στήριξη του σαθρού κατεστημένου που εκπροσωπούν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, ανοίγει ο δρόμος για νέα, δυσβάσταχτα μέτρα, που έρχονται να προστεθούν στα πέντε χρόνια ανελέητης λεηλασίας σε βάρος του λαού. Την ίδια ώρα που οι επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των όψιμων υποστηρικτών τους βουλιάζουν την κοινωνία στην εξαθλίωση, τράπεζες, εφοπλιστές και μεγάλο κεφάλαιο σε Ελλάδα και Ευρώπη αβγατίζουν τα κέρδη τους με όχημά τους την Ε.Ε. και το ευρώ, δύο στρατηγικές επιλογές στις οποίες ομνύουν φυσικά και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, καθώς αυτές εξυπηρετούν θαυμάσια τα συμφέροντα των αφεντικών τους.

Οι τελευταίες εξελίξεις απέδειξαν δυστυχώς περίτρανα ότι η γραμμή «ούτε ρήξη ούτε υποταγή» του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν δυνατόν να έχει πιθανότητα ευτυχούς κατάληξης, και αυτό παρά το βροντερό και περήφανο ΟΧΙ του 61% του λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Είναι πλέον σαφές ότι η υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, των δημοκρατικών ελευθεριών και του δημόσιου πλούτου περνούν μέσα από την οργάνωση ενάντια στο νέο μνημόνιο και στο καθεστώς επιτροπείας από δανειστές, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. Με παύση πληρωμών και μονομερή διαγραφή του χρέους, αλλά και ένα συγκροτημένο σχέδιο για αποδέσμευση από τα δεσμά των μνημονίων, του ευρώ και της Ε.Ε., μπορεί να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής προς όφελος του λαού».

 

*Ο κ. Στραβελάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου αύριο στις 12.00 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ