29.2.2016 13:45

Για Δικαστικό Μέγαρο και νέες φυλακές, αναζητά απαντήσεις ο Ν. Μηταράκης

Ερώτηση σχετικά με την αποπεράτωση του Δικαστικού Μεγάρου και την κατασκευή νέων δικαστικών φυλακών στη Χίο κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης.

«Σχετικά με την κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου στη Χίο ο κ. Μηταράκης επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο έργο που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια από την «Θέμις Κατασκευαστική ΑΕ» με προϋπολογισμό €10,5 εκατ. βρίσκεται σήμερα στα αζήτητα, αναφέρει ότι οι υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις είναι εντελώς ακατάλληλες και ερωτά τους υπουργούς Υποδομών και Δικαιοσύνης εάν έχουν δρομολογήσει την επαναδημοπράτηση του έργου, αν έχουν αναζητηθεί τρόποι για την χρηματοδότηση του έργου και ποιο είναι το νέο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του», καταλήγει ο Ν. Μηταράκης στην ερώτησή του για το Δικαστικό Μέγαρο.

Όσο αφορά το θέμα της κατασκευής νέων φυλακών στο νησί, ο Βουλευτής της ΝΔ ερωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης «αν επιμένει στο σχεδιασμό για την μετεγκατάσταση των φυλακών σε νέο κτίριο, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και αν έχουν προβλεφθεί οι δαπάνες για την εκπόνηση των σχετικών μελετών.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ