18.6.2012 12:23

Για 185 ψήφους «ξαναπρασίνησε» η έδρα (ΒΙΝΤΕΟ)

• ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ

Παρά τρίχα δεν έγινε πράξη το φιλόδοξο όνειρο εκλογής αριστερού βουλευτή στο νομό Χίου, αφού το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ και στο νομό μας εκτοξεύτηκε σε σχέση με την κάλπη της 6ης Μαΐου κατά 2.237 ψήφους, μέγεθος κατ’ ελάχιστα υπολειπόμενο για την αρπαγή της έδρας από το ΠΑΣΟΚ, μόλις κατά 185 ψήφους.

Η ροή των αποτελεσμάτων και η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στα εκλογικά τμήματα της πρωτεύουσας και του Βροντάδου, τόπο ιδιαίτερης καταγωγής του πρώτου στη λίστα υποψηφίου βουλευτή του, Μικέ Κριμιζή, δημιουργούσε την αρχική ψευδαίσθηση ότι η έδρα στο τέλος θα γύρει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώθηκε στο τέλος. Το επιτελείο στο πολιτικό γραφείο του Κ. Τριαντάφυλλου έζησε στιγμές πολύ μεγάλης αγωνίας και μόλις γύρω στις 23.00 ξεκαθάρισε η εικόνα της επανεκλογής. Ο ίδιος ο βουλευτής απέδωσε το θρίλερ στην πανελλαδική τάση ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ και την ταυτόχρονη, έστω και περιορισμένη συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια κομματικών στελεχών και συνυποψηφίων, κρίνοντας ότι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το ΠΑΣΟΚ να διατηρήσει στο νομό μας ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά του πανελλαδικά (19%0.

Ανάλογη αγωνία επικράτησε και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου, μετά τη διορθωμένη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος από τα exit pols το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην κατάκτηση του στόχου της έδρας στο νομό, φτάνοντας στην κυριολεξία στην πηγή, χωρίς όμως να πίνουν νερό. Η στήθος με στήθος διαφορά μέχρι αργά προκάλεσε κλειστή σύσκεψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, για να εξεταστεί το ενδεχόμενο αν θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων, αφού, κατά τα λεγόμενα των στελεχών του, εντοπίστηκαν περίπου 60 ψήφοι του ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογικά τμήματα της πρωτεύουσας αλά με το ψηφοδέλτιο της 6ης Μαϊου, οι οποίοι τελικά ακυρώθηκαν, ενώ τα πνεύματα οξύνθηκαν από καταγγελία ψηφοφόρου ότι στο Βίκυ δεν παρέλαβε ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα σ’ αυτά που δίνονταν από την Εφορευτική Επιτροπή. Τελικά η διαμόρφωση της διαφοράς στους 185 εκτιμήθηκε ότι δύσκολα επιτρέπει αμφισβήτηση και πιθανότατα δεν θα υποβληθεί αίτημα επανακαταμέτρησης, αφού πρώτα συνεννοηθούν και με την Κουμουνδούρου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ