28.5.2012 19:42

Γενική Συνέλευση στο Κ.Ε.Κ. ΟΜΗΡΟΣ προκάλεσε το δημοσίευμα του «π»

- 478.000 ΕΥΡΩ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ

Μαθηματικά και οικονομικά αδύνατη φαίνεται να είναι η συνέχιση της λειτουργίας του Κ.Ε.Κ. Ομήρος για το Δήμο Χίου, όπως προκύπτει μετά από σχετική απάντηση του στο πρόσφατο δημοσίευμα του «π».
Για να συνεχίσει τη λειτουργία του το Κ.Ε.Κ ακόμη κι αν τα μέλη της γενικής συνέλευσης του Κέντρου αποφασίσουν θετικά επ΄αυτού, θα πρέπει να αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας στο ποσό των 468.279,61€! Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο κι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί στις μέρες μας.
Αναλυτικά ο δήμος Χίου στην απάντηση του αναφέρει:
«Αρμόδια και υπεύθυνη για τη λειτουργία του Κ.Ε.Κ. Όμηρος είναι η Γενική Συνέλευση των μετόχων η οποία θα συγκληθεί τις επόμενες μέρες για να αποφασίσει σχετικά με τη λειτουργία του Κ.Ε.Κ.
  Επί τη ευκαιρία όμως σας αναφέρουμε ότι ο Δήμος Χίου κατέβαλλε αρκετές προσπάθειες για την ομαλή λειτουργία του και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε να εγκρίνει την μερική αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του για να μπορέσει να λειτουργήσει έως ότου μπορέσει να ανακάμψει οικονομικά με δράσεις και προγράμματα τα οποία έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει.
  Κατόπιν των ανωτέρω αλλά και σχετικού εγγράφου της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Χίου, Τμήμα Εμπορίου με  α.π.:597 προς το Κ.Ε.Κ. Όμηρος, αναφέρει ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που απαιτείται για να μπορέσει  να λειτουργήσει το Κ.Ε.Κ., θα πρέπει να ανέρχεται στο ποσό των 468.279,61€, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Νόμου. Σε διαφορετική περίπτωση θα  πρέπει να προχωρήσει στη λύση της εταιρείας, δεδομένου ότι έχει πάνω από τρεις ζημιογόνες χρήσεις».
Ούτε πάντως μέσα από αυτήν την ανακοίνωση γίνονται ξεκάθαρες οι προθέσεις του δήμου Χίου σχετικά με τη λειτουργία του Κ.Ε.Κ. ή τη διάλυση του, με δεδομένο ότι είναι κύριος μέτοχος της εταιρείας. Προφανώς η αγωνία των εργαζομένων θα συνεχιστεί μέχρι τη γενική συνέλευση η οποία όλως τυχαίως προγραμματίστηκε λίγες μέρες μετά το ρεπορτάζ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ