3.10.2012 19:41

Γ. Αμπαζής: "Συκοφαντούν οι πολιτικές Κασσάνδρες"

Κύριε Γεωργούλη,
Μ’ αφορμή σχόλιο σας στην εφημερίδα «πολίτης» στο φύλλο της 28/9/2012 και με τίτλο «Οι συνέπειες και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ», όπου εξωτερικεύετε «όσα σας πνίγουν μέσα σας», ήθελα να μου επιτρέψετε να καταθέσω κάποιες σκέψεις.
Θεωρώ ότι στη συγκεκριμένη οικονομική και πολιτική συγκυρία που ζούμε οι φωτογραφίες και οι λέξεις έχουν τα δικά τους μηνύματα και συμβολισμούς. Όταν ο λαός μας ζει καθημερινά τη σαπίλα του εκμεταλλευτικού συστήματος, όταν βιώνει την καταπάτηση κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας, όταν τα ΜΜΕ του καλλιεργούν την άποψη: «Όλοι ίδιοι είναι», νομίζω ότι δε βάλατε τυχαία τη φωτογραφία του σχολείου της Συκιάδας, ούτε γράψατε τυχαία ότι «η συνδικαλιστική μου φύση κάνει κακό στους μαθητές μου».
 
Είναι γνωστή η πολιτική και συνδικαλιστική μου δράση καθώς και, όπως λέτε, η βιωματική μου σχέση (για 3 δεκαετίες) με το σχολείο της Συκιάδας.
Είναι γνωστή η καθημερινή μου δραστηριότητα στους χώρους εργασίας κοντά στα προβλήματα που βιώνει ο λαός μας. Κατά συνέπεια καλλιεργείτε εύστοχα  τους απαραίτητους συνειρμούς στους εργαζόμενους ότι και αυτός ίδιος είναι…
Επειδή δεν κάνατε τον κόπο να ζητήσετε την άποψη μου στο σχόλιο σας, σας καταθέτω τα γεγονότα όπως ακριβώς είναι και ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
 
Το σχολείο άνοιξε στις 11/9/2012 και στον αγιασμό παραβρίσκονταν 2 δάσκαλοι (ο γράφων, όπου λόγω της ιδιότητας μου ως πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας Χίου της ΑΔΕΔΥ είχα ζητήσει με βάση την κείμενη νομοθεσία να έχω μειωμένο ωράριο, κάτι που ενέκρινε το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο στέλνοντας δασκάλα για 12 ώρες εβδομαδιαίως στο σχολείο).
  Ακολούθησε σύσκεψη γονέων, όπου ενημερώθηκαν και ομόφωνα πρότειναν να μην αποδεχτούμε τη λειτουργία του σχολείου ως διθέσιο, αλλά να γίνει κατανομή τάξεων τριθέσιου. Σε καμιά περίπτωση τόνισα στους γονείς ότι δεν πρέπει τα παιδιά να βιώσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στερούμενα ένα 3ο δάσκαλο. Αυτό και έγινε!
 
Χάρη στην παρέμβαση των γονιών και του ιερέα του χωριού σήμερα 1 Οκτώβρη τοποθετήθηκε από κοινού με την Λαγκάδα 4ος δάσκαλος. Οι εργαζόμενοι του νησιού μας πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι γνωστές πολιτικές Κασσάνδρες του χωριού τρείς δεκαετίες τώρα διατηρούν - με νύχια και με δόντια - τη γνωστή κολόνια: «Για όλα φταίει ο Αμπαζής». Ναι! Πράγματι τα παιδιά έχασαν ορισμένες διδακτικές ώρες. Π.χ. Μουσική, Εικαστικά, Ευέλικτη ζώνη, όχι γιατί ο Αμπαζής και οι συνάδελφοι του δε τα δίδαξαν αλλά γιατί η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ δεν τοποθέτησε τους απαραίτητους δασκάλους, ως όφειλε σ’ όλα τα σχολειά της Ελλάδας, αλλά και στη Συκιάδα. Οι πολιτικές Κασσάνδρες χρησιμοποίησαν και πάλι τα γνωστά τους όπλα, τη συκοφαντία και τη σπίλωση, για να κρύψουν τις πολιτικές ευθύνες τις δικές τους, αλλά και των πολιτικών φορέων που στηρίζουν.
Δεν με αγγίζουν τέτοιου είδους συκοφαντίες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ