23.1.2016 15:04

Φράχτης και Frontex πολλαπλασιάζουν τις τραγωδίες

Την κυβερνητική πολιτική στο θέμα του προσφυγικού ζητήματος στηλιτεύει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα Χίου, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι αυτή επικεντρώνεται αποκλειστικά στην κατεύθυνση υποστήριξης των πολιτικών που ακολουθεί η Frontex.

«Δεκάδες και σήμερα οι πρόσφυγες και τα μικρά παιδιά τους που πνίγηκαν στο Αιγαίο, στις θάλασσες ακριβώς μπροστά μας, προσπαθώντας να περάσουν στα νησιά μας κι από εκεί στην υπόλοιπη Ευρώπη. Μεγάλος ο αριθμός αυτών που έχουν πνιγεί στους τρεις μήνες που πέρασαν από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου εμφανίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να δηλώσει ότι είναι κι αυτός υπέρ του «να απομακρυνθεί ο φράκτης του Έβρου» (αδιάψευστο τεκμήριο το σημείωμα από την τοποθέτηση  του ΣΥΡΙΖΑ που δημοσιεύτηκε στα τοπικά ΜΜΕ).

Σιωπή έκτοτε από τον τοπικό και τον πανελλαδικό ΣΥΡΙΖΑ για το αίτημα αυτό. Οι προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώθηκαν στην υποστήριξη της  πολιτικής που προωθεί τοπικά και κεντρικά την Frontex και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την πολιτική που πνίγει τους πρόσφυγες. Με τον αρμόδιο υπουργό να εντοπίζει σήμερα το πρόβλημα στο ότι έχουν έλθει «μόλις(!) 900 «εργαζόμενοι» της Frontex  στο Αιγαίο. Κατά τα άλλα κάποια στελέχη του τοπικού και του κεντρικού  ΣΥΡΙΖΑ ενοχλήθηκαν όταν κάποιοι θεώρησαν περίπου  μακάβριο το να θέλει να διαδηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του φράκτη του Έβρου», αναφέρει μεταξύ άλλων η τοπική επιτροπή της ΛΑ.Ε..

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ