22.11.2014 12:37

Φορολόγηση της ψηφιακής οικονομίας (ΒΙΝΤΕΟ)

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Στο θέμα της φορολόγησης της ψηφιακής οικονομίας που αφορά και τα φορολογικά έσοδα της χώρας μας καθώς και τον έλεγχο στις συναλλαγές που γίνονται μέσω ηλεκτρονικών αγορών τοποθετήθηκε ο Κώστας Τριαντάφυλλος στη συζήτηση στη Βουλή για τα έσοδα της χώρας μας από τις πολυεθνικές και την ψηφιακή οικονομία διατυπώνοντας δύο προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου:

Α) Να ζητήσει η χώρα μας, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της συζήτησης για την εμπορική σύμβαση-συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, να υπάρχει η φορολόγηση εκεί που καταναλώνεται, εκεί που παρέχεται υπηρεσία, εκεί που βρίσκεται ο πελάτης. Να εισπράττεται ο ΦΠΑ, εκεί που υπάρχει ο πελάτης. Όταν κάποιος αγοράζει βιβλίο της «Αmazon» στην Ελλάδα, να το αγοράζει με τον ελληνικό ΦΠΑ.

Β) Να υπάρξει επιτέλους ένα απλό και διαφανές σύστημα στη διεθνή ψηφιακή οικονομία. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όλες οι συναλλαγές μέσω Διαδικτύου, που είναι πάρα πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, να περνάνε πλέον με έναν διεθνή φόρο –αυτή είναι η πρόταση του ψηφίσματος που κατέθεσα στο Συμβούλιο της Ευρώπης- κατ’ αντιστοιχία του διεθνούς φόρου για τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ