5.8.2013 13:29

«Φωνάζει ο κλέφτης» και η …Υρώ

Η ΕΞ ΑΡΜΟΛΙΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΗ ΘΕΡΙΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΡΟΥΜΕΛΗΣ

Μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές και κινηματογραφικές επιτυχίες της πιο δημιουργικής δεκαετίας, της ιστορικής δεκαετίας του ’60, το κλασικό έργο του Δημήτρη Ψαθά «Φωνάζει ο κλέφτης», επέλεξε το ΔΗΠΕΘΕ ΡΟΥΜΕΛΗΣ ως θερινή παραγωγή και με αυτό να περιοδεύσει ανά την Ελλάδα.
Το ρουμελικό θέατρο, ανέθεσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη συμπατριώτισσά μας Υρώ Μανέ και με την ευκαιρία, αλλά και την αρωγή του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου, ελέω Κ. Μουσουρούλη, ως επικεφαλή του ακόμη, το σχήμα θα παραστήσει σε Χίο και Λέσβο και μάλιστα με δύο και τρεις παραστάσεις αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα στο γειτονικό νησί έχουν επιλεγεί για παραστάσεις στη Καλλονή και το Μανταμάδο, στις 12 και 13 Αυγούστου και στη Χίο, τα Αρμόλια, ελέω καταγωγής αυτή τη φορά της πρωταγωνίστριας, ο Βροντάδος και τα Καρδάμυλα, στις 16, 17 και 18 Αυγούστου.
Μάλιστα στα Αρμόλια, ως αντίδωρο της Υρώς στο πάτριο χωριό, το εισιτήριο θα είναι στα  5, αντί των 10 ευρώ, που έχει καθρίσει η παραγωγή.
Η πρεμιέρα δίνεται σήμερα το βράδυ, Δευτέρα 5 Αυγούστου,  στο θέατρο Φρυνίχου στους Δελφούς.

 

«Φωνάζει ο κλέφτης»

 

Το έργο γράφτηκε το 1958 και έγινε μεγάλη θεατρική επιτυχία από τον θίασο Μαίρης Αρώνη - Ντίνου Ηλιόπουλου - Διονύση Παπαγιαννόπουλου και παραμένει  από τα πιο αγαπημένα έργα της ελληνικής θεατρικής σκηνής. Στον κινηματογράφο παρουσιάστηκε το 1962 σε παραγωγή της Φίνος Φιλμς και σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη, ο οποίος υπέγραφε με το όνομα του μοντέρ Ανδρέα Ανδρεαδάκη, λόγω του μεγάλου αριθμού ταινιών που είχε σκηνοθετήσει εκείνο το έτος. Η ταινία με πρωταγωνιστές τη Ρένα Βλαχοπούλου, τον Ντίνο  Ηλιόπουλο και τον Διονύση Παπαγιανόπουλο άφησε εποχή και έγινε τεράστια επιτυχία.
Παρότι το έργο γράφτηκε πριν από 55 χρόνια παραμένει επίκαιρο και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε τότε ο ίδιος ο συγγραφέας: «ποτέ δεν έλειψαν από τον κόσμο και από την Ελλάδα φυσικά οι ενάρετοι, οι τίμιοι πατριώτες και οι ψεύτικοι πατριδοκάπηλοι, που φυτρώνουν σαν τις τσουκνίδες μέσα στα λουλούδια».


Συντελεστές

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Βασίλης Μυριανθόπουλος, τα σκηνικά η Άση Δημητρολοπούλου,  τα  κοστούμια οι  Άση Δημητρολοπούλου - Ελένη Δουνδουλάκη και τους φωτισμούς ο Στράτος Κουτράκης.

Πρωταγωνιστεί  η Υρώ Μανέ και μαζί της ο Παύλος Ορκόπουλος,  Δημήτρης Μακαλιάς, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Σταύρος Μερμήγκης, Χρύσα Κλούβα,  Μαρία Γίτσα.
Πληροφορίες παρέχονται από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Ρούμελης στα τηλέφωνα 2221033325 και 2271032215

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ