17.5.2013 11:46

Φώναξαν τον φρούραρχο της Βουλής να βγάλει έξω βουλευτή της ΧΑ

Σκηνικό έντασης εξελίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με αρνητικούς πρωταγωνιστές για μια ακόμα φορά τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και για πρώτη φορά το προεδρείο του κοινοβουλίου να καλεί τον φρούραρχο για να αποβάλει τον βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

Είχε προηγηθεί η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του κ. Αλέξη Τσίπρα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κατά την οποία και οι δύο επιτέθηκαν στις πρακτικές και τον λόγο της Χρυσής Αυγής.

Μετά το τέλος της συγκεκριμένης ερώτησης, ήρθε η σειρά του κ. Ηλιόπουλου να υποβάλει την δική του ερώτηση προς τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, αλλά ο βουλευτής προτίμησε να απαντήσει τόσο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και στον υπουργό με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

Ειδικότερα, είπε «ότι παρακολουθούσαμε μια ερώτηση σούπα από τον Mr Alexis που ετοιμάζεται για πρωθυπουργός». Σε εκείνο το σημείο, ο κ. Γιάννης Δραγασάκης που προήδρευε στην Ολομέλεια ζήτησε από τον βουλευτή να ανακαλέσει, να σταματήσει τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και να συνεχίσει με την ερώτησή του, κάτι που δεν έγινε με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

- Ηλιόπουλος: Πείτε μου τι είναι προσβλητικό.

- Δραγασάκης: Σας παρακαλώ συνεχίστε με την ερώτησή σας αλλιώς θα εφαρμόσω τον Κανονισμό της Βουλής και θα σας στερήσω τον λόγο και θα σας αποβάλλω

- Ηλιόπουλος: Το Mr. Alexis είναι προσβλητικό;

- Δραγασάκης: Παρακαλώ τον κ. φρούραχο να έρθει στην αίθουσα, ή θα αναπτύξει ο κ. Ηλιόπουλος την ερώτηση του ή θα του στερήσω τον λόγο.

- Ηλιόπουλος : Τι είναι αυτά που λέτε. Φέρτε τον φρούραχο και όποιον θέλετε

- Δραγασάκης: Δεν θα συμπεριφέρεστε στην Βουλή σαν συμμορία!

- Ηλιόπουλος Εσείς και το απόκομμά σας είναι συμμορία… Αντε βρε ξεφτιλισμένοι. Είστε ξεφτίλες. Αν θέλετε να παλέψετε για το Δημοκρατικό τόξο εμείς θα παλέψουμε για το Ελληνικό τόξο. Καθίστε κάτω κ Πρόεδρε

- Δραγασάκης: Σας αφαιρώ τον λόγο!

- Ηλιόπουλος: Αφαιρέστε ότι θέλετε. Αφαιρέστε τον εαυτό σας από την αίθουσα.

- Δραγασάκης: Να μην ακούγεται το μικρόφωνό του. Φύγετε για να μην σας διώξω με άλλο τρόπο αφου δεν σέβεστε τον Κανονισμό.

- Ηλιόπουλος: Θα αποδείξουμε ποσο ξεφτίλες είστε. Αλήτες!

- Δραγασάκης: Το προεδρείο επιβάλει την μομφή κατά του κ. Ηλιόπουλου και την αποβολή από την αίθουσα

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ