29.10.2014 11:31

Φιλοσοφία και δημιουργική γραφή

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗΣ

Μια σειρά δίωρων συναντήσεων εξοικείωσης με την πρωτότυπη δημιουργική σκέψη και γραφή ξεκινούν στον Πολιτιστικό χώρο της οδού Αμάντου 26 (Φωτογραφική Λέσχη) από τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου στις 19.00.

Το περιεχόμενο

Σύμφωνα με τους διοργανωτές θα μελετηθούν και θα συζητηθούν κείμενα του Πλάτωνα προσκρούοντας σε θεμελιώδη ερωτήματα, όπως εκείνα που θέτει ο «Τίμαιος». Στη συνέχεια θα ερευνηθούν τρόποι για να εκφράσουμε δημιουργικά τις θέσεις και αντιθέσεις που θα έχουν γεννηθεί, ώστε να παράξουμε τον δικό μας –τον προσωπικό- λόγο που θα συμπορεύεται με την πλατωνική σκέψη ή θα την αμφισβητεί. Η έναρξη των συναντήσεων θα γίνει με ένα δίωρο Φιλοσοφίας και συνεχίζουμε με ένα δίωρο Δημιουργικής γραφής. Δηλαδή πέντε συναντήσεις για το κάθε αντικείμενο εναλλάξ μέχρι το τέλος αυτού του κύκλου συναντήσεων.

 

Οι συντονιστές:
Ο Ηλίας Ν. Γεωργούλας είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αρθρογραφεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και έχει συγγράψει το «Αριστοτέλης, Μικρά φυσικά (μετάφραση, εισαγωγή, επιμέλεια)» , που πρόκειται να κυκλοφορήσει εντός του 2014 από τις εκδόσεις «Νήσος». Επίσης έχει διδάξει φιλοσοφικά κείμενα στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Φίλιππος Μανδηλαράς είναι συγγραφέας και μεταφραστής παιδικών και εφηβικών βιβλίων. Έχει σπουδάσει Φιλολογία και Δημιουργική Γραφή στο Παρίσι και έχει εκδώσει μια μέθοδο Δημιουργικής Γραφής για παιδιά. Έχει συντονίσει εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής σε όλη την Ελλάδα αλλά αυτό εδώ, που συνδυάζεται με τη Φιλοσοφία, είναι μοναδικό. Στοιχεία και συνδέσμους για το έργο του μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο http://www.rhodes.aegean.gr/atlas/writers/mandilaras.htm.

Κόστος: Εκατό ευρώ ο κύκλος των δέκα συναντήσεων.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6944643573 & 6937196063 ή στη σελίδα Φιλοσοφία και Δημιουργική Γραφή (εργαστήριο) του Facebook.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ