6.6.2012 15:05

Φεύγει ο Στ. Βίος, έρχεται η αξιοποίηση του Αίπους

Σε διευκρίνιση σχετικά με το πρωτοσέλιδο του «π» της Πέμπτης 31/5 για την κακή κατάσταση που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Τουριστικού Χωριού του Αίπου, προχώρησε σήμερα ο Δήμος Χίου, που μέσα από δελτίο Τύπου αναφέρει ότι ο μηχανισμός των αθλητικών εγκαταστάσεων ήταν ιδιοκτησία της «Αίπος Τουριστική» και όχι του Δήμου.
Αυτό πάντως που αφήνει αναπάντητο επιμελώς ο γραφείο Τύπου του δημάρχου είναι το γεγονός της ελλειπούς φύλαξης αλλά και των κατεστραμμένων εγκαταστάσεων, έτσι όπως αυτές παραδόθηκαν από τον ανάδοχο.
 
Αναλυτικά η απάντηση:         
«Σε απάντηση δημοσιεύματάς σας την Πέμπτη 31/5/2012, αναφορικά  με το Τουριστικό χωριό του Αίπους, σας γνωρίζουμε τα εξής:
          Οι αθλητικές εγκαταστάσεις μισθώθηκαν στην ΑΙΠΟΣ Τουριστική Α.Ε. κ. Βίου με χωριστό συμβόλαιο, υπογεγραμμένο από τον πρώην Δ. Ομηρούπολης.
          Για το μίσθωμα των αθλητικών εγκαταστάσεων και το λογαριασμό νερού δεν κατέβαλε, ως όφειλε, ούτε ενοίκιο, ούτε ύδρευση.
          Με απόφαση του δικαστηρίου στις 16/5/2012 κηρύσσεται έκπτωτος από τις αθλητικές εγκαταστάσεις Αίπους και η απόφαση αυτή του κοινοποιήθηκε με δικαστικό επιμελητή, ως εκ τούτου πρόσφατα απεμπλάκη η υπόθεση των αθλητικών εγκαταστάσεων.
          Όσον αφορά τις αναφορές σας περί πλιάτσικου στο Αίπος και εξαφάνισης του εξοπλισμού των αθλητικών εγκαταστάσεων, σας επισημαίνουμε ότι αυτά ήταν ιδιοκτησία της Αίπος Τουριστικής ΑΕ και όχι του δήμου Χίου και ουδέποτε παραχωρήθηκαν με πρωτόκολλο παραλαβής –παράδοσης.
          Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες μετά την απόφαση, για  μίσθωση και των αθλητικών εγκαταστάσεων και της κεντρικής μονάδας (με τα σπιτάκια) σε συνεργασία με την Προμηθευτική και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, προκειμένου τα σπιτάκια να παραχωρηθούν στους μεταπτυχιακούς φοιτητές για κάποιες περιόδους του χρόνου».   

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ