20.3.2013 11:44

Φέρτε την ΚΥΑ να ανοίξει το λιμάνι

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΤΑ

Μάχη με το χρόνο δίνει η Περιφερειακή Ενότητα Χίου για να λάβει την Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα ορίζουν ως πύλη εισόδου σε ελληνικό έδαφος το Λιμένα των Μεστών, ώστε μέσω αυτής της διαδικασίας να μπορούν να προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια τα Μεστά.
Η υπουργική απόφαση πρέπει να υπογραφεί από τα υπουργεία Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη γνωστό πόσο χρόνος απαιτείται για την έκδοση και φυσικά, αν θα προλάβουμε να την έχουμε έγκαιρα για να εξπυηρετηθούν οι τοπικές τουριστικές ανάγκες.
Στην επΙστολή του ο Κ. Γανιάρης προς τους υπουργούς Στουρνάρα και Δένιδα υποστηρίζει τα παρακάτω:

"Όπως έχουμε ενημερωθεί από επαγγελματίες του τουρισμού στο νησί μας, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για προσέγγιση κρουαζιεροπλοίου στο Λιμένα Μεστών Χίου κατά την παρούσα τουριστική περίοδο.
Ο Λιμένας Μεστών αποτελεί τη Δυτική Πύλη εισόδου στο νησί μας, παρέχει τη δυνατότητα επίσκεψης της Χίου, ενώ έχουν ολοκληρωθεί λιμενικές εγκαταστάσεις που διευκολύνουν την προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων.
Για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό είναι απαραίτητη η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργείων Οικονομικών & Προστασίας του Πολίτη (άρθρο 4 του Ν. 3386/2005) για τον καθορισμό του Λιμένα Μεστών ως προσωρινού σημείου διέλευσης προσώπων. Συγκεκριμένα η Κ.Υ.Α. μπορεί να ορίζει το σημείο, ως σημείο εισόδου στο ελληνικό έδαφος και εξόδου από αυτό για καθορισμένο χρονικό διάστημα. Κάτι τέτοιο έχει ισχύσει και για άλλους λιμένες της χώρας (όπως για το λιμένα Καλύμνου με την Κ.Υ.Α. 7001/9/19-μβ’ του 2011).
Είμαι βέβαιος ότι κατανοείτε τη σημασία  που θα έχει για την τοπική οικονομία του νησιού μας, κατά την παρούσα περίοδο, η άφιξη σε τακτική βάση επισκεπτών κρουαζιέρας, και παρακαλούμε για την έκδοση της συγκεκριμένης Κ.Υ.Α".

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ