3.3.2012 9:36

Φαρμακευτικός ξεσηκωμός

ΜΕ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΟΥΣ

Δυναμικές κινητοποιήσεις, αρχικά με τη μορφή των κυλιομένων απεργιών, ξεκινούν από τη Δευτέρα οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας άμεσα στην απελευθέρωση του ωραρίου που εγκρίθηκε την Τετάρτη από τη Βουλή. Η οριστική μορφή των κατά τόπους αντιδράσεων θα αποφασισθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων, θεωρείται όμως δεδομένο ότι σχεδόν όλη την επόμενη εβδομάδα τα φαρμακεία θα είναι κλειστά.
«Οι κινητοποιήσεις μας θα είναι πολύ έντονες και εκτεταμένες σε διάρκεια. Η οριστική τους μορφή θα αποφασισθεί στη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας», τονίζει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χίου, Θ. Νικολαϊδης, που δε διστάζει να χαρακτηρίσει όλους τους  βουλευτές: «αγέλη που ψηφίζει ανάλογα με τα δικά της συμφέροντα για την προστασία της πολιτικής τους καριέρας», με αφορμή την ακύρωση της πρόσφατης απόφασης, με την οποία είχαν απορρίψει την απελευθέρωση του ωραρίου.
Τα γενόσημα
Απαντώντας και στη θέση των γιατρών για τα γενόσημα φάρμακα, υποστηρίζει ότι επι της αρχής συμφωνεί ότι αυτοί πρέπει να προσδιορίζουν το φάρμακο που θα χορηγείται στους ασθενείς, αλλά διαφωνεί κάθετα με την εντολή του υπουργείου για τη χορήγηση του φθηνότερου φάρμακου.
«Στην ελληνική αγορά υπάρχουν πολύ καλά γενόσημα, αλλά η εντολή για χορηγία του φθηνότερου δημιουργεί πολλά προβλήματα, με κυριότερο τη χώρα προέλευσης και την πιστοποίηση της ποιότητας του, που δεν διασφαλίζεται με αυτό τον τρόπο. Δεν διαφωνούμε με τη διαδικασία, αλλά απαιτούμε τη διασφάλιση της ποιότητας».
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ