28.1.2013 11:26

Ευθύνη των πολιτικών η ισότιμη ένταξη των γυναικών στην αγορά εργασίας

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος, μίλησε, στις 25.01.2013, Στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην συζήτηση με θέμα την ισότητα ευκαιριών και τις κοινές ευθύνες ανδρών και γυναικών, μίλησε ο βουλευτής Χίου Κ. Τριαντάφυλλος.

Κατά την ομιλία του ο Κ. Τριαντάφυλλος τόνισε ότι, πρέπει να εξαλειφθούν τα στερεότυπα για το ρόλο των δύο φύλων στην επαγγελματική, κοινωνική και οικογενειακή ζωή, καθώς και για τη συμμετοχή του καθενός στα κοινά.

«Στις σύγχρονες δημοκρατίες, η ισότητα των φύλων αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και βασικό στόχο» ανέφερε μεταξύ άλλων. Και επισήμανε ότι, κατά τη διάρκεια της κρίσης, ο αγώνας για εξάλειψη των διακρίσεων μεταξύ των φύλων δεν είναι πολυτέλεια, καθώς φαίνεται ότι η ανισότητα μεταξύ τους αυξάνεται αυτή την περίοδο. «Είναι βασική συνιστώσα των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών πολιτικών στην προσπάθεια για υπέρβαση της κρίσης», υπογράμμισε.

Ο Κ. Τριαντάφυλλος είπε ότι, είναι σημαντική ευθύνη των διαμορφωτών πολιτικής στην Ευρώπη να προωθήσουν την πλήρη και ισότιμη ένταξη των γυναικών στην αγορά εργασίας, καθώς οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στις συνέπειες της κρίσης, λόγω του γεγονότος ότι συνεχίζουν να έχουν το κύριο βάρος των οικογενειακών υποχρεώσεων.

Και κατέληξε λέγοντας ότι, «γι' αυτό τον λόγο, πέρα από μέτρα όπως ολοήμερα σχολεία, παιδικούς σταθμούς, γονικές άδειες και για τους δύο γονείς, πρέπει να γίνει προσπάθεια για αλλαγή νοοτροπίας… Πρόοδος στην πορεία προς την ισότητα των φύλων πραγματοποιείται με αργούς ρυθμούς. Ωστόσο σημαντικότερα βήματα πρέπει τώρα να ακολουθήσουν.»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ