9.4.2015 12:13

Ευρυζωνικό δίκτυο στις Οινούσσες εντός του 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΤΕ

Την αναβάθμιση των υπηρεσιών διαδικτύου του ΟΤΕ στις Οινούσσες ζητά με επιστολή του από τον πρόεδρο του ΟΤΕ ο Νότης Μηταράκης.

Όπως σημειώνει οι νέες τεχνολογίες μπορούν να αποτελέσουν βασικό εργαλείο για τη διατήρηση του πληθυσμού στα νησιά, τη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Μηταράκη:

 

«Αξιότιμε κε Πρόεδρε,

Οι Οινούσσες αποτελούν ένα ακριτικό νησί στην παραμεθόριο γραμμή της χώρας μας και είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τους κατοίκους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να έχουν σταθερή, απρόσκοπτη και σε υψηλές ταχύτητες πρόσβαση στο διαδίκτυο, ώστε αφενός να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην πληροφορία και τον κόσμο του διαδικτύου, αφετέρου να μην υπάρχει η αίσθηση της απομόνωσης και της εγκατάλειψης σε αυτούς.

Οι νέες τεχνολογίες μπορούν να αποτελέσουν βασικό εργαλείο για τη διατήρηση του πληθυσμού στα νησιά, τη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Με την ευκαιρία της επιστολής του Δημάρχου Οινουσσών, σχετικά με την αναβάθμιση των υπηρεσιών διαδικτύου στο κέντρο του ΟΤΕ Οινουσσών, θα ήθελα να τονίσω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το νησί να υπάρχουν ικανοποιητικές ταχύτητες upload/download ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι, τα σχολεία, το ιατρείο, η Ακαδημία του Εμπορικού Ναυτικού και οι λοιπές δομές.

Για όλους αυτούς τους λόγους, θα ήθελα να αντιμετωπίσετε με τη δέουσα προσοχή το εν λόγω αίτημα του κ. Δημάρχου και της τοπικής κοινωνίας και παράλληλα να αποδείξετε για ακόμη μία φορά την κοινωνική ευαισθησία και προσφορά της εταιρείας σας».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ