23.9.2014 15:54

Ευρωπαϊκές ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς

ΣΕΙΡΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ 3ΗΣ ΕΒΑ ΑΠΟ 26 ΕΩΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς συμμετέχει για μία ακόμη χρονιά η 3η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Χίου, ένα πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης που θεσπίστηκε το 1991 και υποστηρίζεται από την Ε.Ε..

Στόχος τους προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την εθνική και κοινή Ευρωπαϊκή Κληρονομιά και η αναζήτηση μίας κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας , όπως αυτή προκύπτει μέσα από την προβολή των ιδιαιτεροτήτων κάθε λαού.

Κάθε χρόνο, κάθε χώρα επιλέγει ένα θέμα εορτασμού για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ο χρόνος ως αναπόσπαστο στοιχείο της ύπαρξής μας είναι θέμα που έχει επιλεγεί για τη διετία 2013- 2014, με γενικό τίτλο «Τα πρόσωπα του χρόνου» και θα λάβει χώρα από την Παρασκευή 26 έως την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014.

Την Παρασκευή, ημέρα αφιερωμένη στα σχολεία, η 3η ΕΒΑ θα πραγματοποιήσει δράσεις:

Στο Ναό της Παναγίας Κρήνας με θεματική ξενάγηση και τίτλο: «Η τοιχογραφία του Βίου- Καιρού στον ναό της Παναγίας Κρήνας»

Στο κτήριο περιοδικών εκθέσεων «Παλάτι Ιουστινιάνι» με τίτλο «Τα σημάδια του χρόνου: 35χρόνια ανασκαφών στο Κάστρο της Χίου».

Το 3ήμερο του εορτασμού των ΕΗΠΚ η είσοδος στα μουσεία αρμοδιότητας της Εφορίας θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο ναός της Παναγίας Κρήνας είναι επίσκεψιμος τις καθημερινές (Τρίτη έως Σάββατο) από τις 08:00 έως τις 15:00. Κατ εξαίρεση στο πλαίσιο του εν λόγω εορτασμού θα είναι ανοιχτός και την Κυριακή 28/9 από τις 09:00 έως τις 14:00. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ