21.2.2012 13:04

«Ευλογητός» για τα συσσίτια της Μητρόπολης

-ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΑΤΟΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ

Με τη συμμετοχή των εθελοντών αλλά και των ιερέων να κρίνεται κάτι παραπάνω από αυξημένη, ξεκίνησε χθες η παρασκευή και η διανομή των συσσιτίων της Ι. Μητρόπολης Χίου, στις ενορίες της πόλης.
Από νωρίς το πρωί οι εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού αλλά και ιερείς της πόλης που κατέχουν την τέχνη της μαγειρικής, ξεκίνησαν να παρασκευάζουν το πρώτο γεύμα που περιελάμβανε μακαρόνια με κιμά, φέτα, ψωμί και φρούτο.
Στο αρχικό στάδιο, η πρώτη ομάδα εθελοντών και ιερέων υπό τις οδηγίες του π. Ν. Μακρή, συγκέντρωσαν τα υλικά και υπολόγισαν τις ποσότητες που χρειάζονται για τα 300 περίπου άτομα που θα μοιραστούν τα συσσίτια. 
Στη συνέχεια η δεύτερη ομάδα, μόλις ετοιμαστούν τα φαγητά, τα συσκευάζει μέσα σε πλαστικά τάπερ, όπως έχει υποδείξει η διεύθυνση υγειονομικού και μία τρίτη ομάδα τα παίρνει και τα διανέμει στις κατά τόπους ενορίες της πόλης.
«Σήμερα είναι η πρώτης μας ημέρα. Οπωσδήποτε υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση αλλά προκειμένου να καλυφθεί αυτό το χρονικό κενό, εργαζόμαστε συνεχώς για να φθάσουν τα γεύματα στην ώρα τους. Καθημερινά συμπληρώνουμε στις λίστες και άλλα άτομα γιατί ο κόσμος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά ούτε στις βασικές του ανάγκες. Στην παρούσα φάση καλύπτουμε τις ενορίες της πόλης και του Βροντάδου και συνεχίζουμε Θυμιανά, Καλλιμασιά, Νένητα, Καταρράκτη μέχρι και Πυργί», ανέφερε στον «π» ο π. Ν. Μακρής.
Την ίδια ώρα τον καλύτερό τους εαυτό έδωσαν τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού αφού αποτέλεσαν την πρώτη ομάδα από τα 250 συνολικά άτομα που δήλωσαν συμμετοχή ως εθελοντές προκειμένου να συνδράμουν τη νέα προσπάθεια της Μητρόπολης Χίου.
«Είμαστε εδώ με μεράκι και όρεξη για προσφορά στο συνάνθρωπό μας. Η διαδικασία κύλισε ομαλά και καταφέραμε με τις οδηγίες των υπευθύνων να συντονιστούμε άμεσα», ανέφερε η επικεφαλής των εθελοντών του Ε.Σ. Β. Σιταρά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συσσίτια θα ισχύουν από Δευτέρα έως Παρασκευή εκτός από τις αργίες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ