30.3.2012 8:48

Ευλογημένος ο αιμοδότης

Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΙΟ, ΜΕ ΕΔΡΕΣ ΤΙΣ ΕΝΝΕΑ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

 
Σταθμούς Αιμοδοσίας στις έδρες των 9 Αρχιερατικών Επιτροπών σχεδιάζει να δημιουργήσει η Ιερή Μητρόπολη Χίου, στα πρότυπα της Τράπεζας Αίματος που λειτουργεί ήδη στην εκκλησιαστική ενορία της Καλλιμασιάς.
Ο σχεδιασμός της δράσης προβλέπει την εγκατάσταση τους στην πόλη της Χίου, στον Κάμπο, στο Βροντάδο, στα Καρδάμυλα, στη Βολισσό, στα Κουρούνια, στο Χαλκειός, στα Νένητα και στο Πυργί.
Το κλιμάκιο των ιερών που έχει αναλάβει την οργάνωση της διαδικασίας θα επεξεργαστεί τον κανονισμό λειτουργίας, θα θέσει τις προτεραιότητες ανά περιοχή με ειδικά κριτήρια και θα ολοκληρώσει το πλάνο της λειτουργίας τους με τη συνεργασία του Νοσοκομείου, σε επόμενη φάση.
Η πρόταση του κλιμακίου θα κατατεθεί στην Μητρόπολη, η οποία θα επιλέξει τους χώρους και θα οργανώσει το εγχείρημα με την αρμόζουσα προσοχή και το επιστημονικό κύρος του Αιματολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ