21.10.2014 16:44

«Ευχαριστώ» αντί δεσμεύσεων

ΑΥΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ Α. ΚΑΛΟΓΕΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΣΕ ΧΙΟ, ΣΑΜΟ ΚΙ ΙΚΑΡΙΑ

Με τη φράση «σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται» απάντησε ο Υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης στην ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Σάμου Αγνή Καλογερή σχετικά με τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι λιμενικοί σε Χίο, Σάμο κι Ικαρία τόσο κατά την φύλαξη των συνόρων όσο και στα κέντρα κράτησης μεταναστών.

«Είναι αυτό που λέμε «απορία ψάλτου βηξ». Και δεν είναι παράφωνος ο ψάλτης, είναι που δεν ξέρει τι να ψάλει και να απαντήσει στην Αναφορά των Λιμενικών Υπαλλήλων (την οποία επισυνάπτουμε) για τις συνθήκες φύλαξης μεταναστών στην Χίο.

Σε χώρους υπαίθριους, με ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής, χωρίς ουσιαστικά καμία υποδομή, εκτίθενται καθημερινά, από κοινού, σε κίνδυνο, μετανάστες και λιμενικοί.

Ρητορικά ρωτάμε μόνο:

Α) πόσο κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή για τους αρμόδιους;

Β) πόσο κοστίζει για τον πολιτισμό μας η τσαλαπατημένη αξιοπρέπεια των ανθρώπων;

Εμείς έχουμε μόνο να ευχαριστήσουμε τους Λιμενικούς, να τους πούμε «κουράγιο» και κάτι ακόμα που αυτοί ξέρουν καλά. Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν ξημερώσει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Βουλευτής Σάμου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ