19.3.2015 9:34

Εξυπηρετούν σκοπιμότητες οι νέες μελέτες

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΟΥΡΝΟΥ

Δριμεία επίθεση στη δημοτική αρχή Βουρνού με αφορμή την εκπόνηση νέων μελετών εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός «Όλοι μαζί για τη Χίο μας» του Π. Λαμπρινούδη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ενώ δεν υπάρχουν επαρκείς πιστώσεις για τα αναγκαία …η δημοτική αρχή συνεχίζει να ψηφίζει «βελούδινες» μελέτες και δράσεις που προφανώς εξυπηρετούν σκοπιμότητες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδυασμού Λαμπρινούδη

«Σε μια εποχή, που η Οικονομική  Υπηρεσία του Δήμου Χίου  από τις 16-03-2015 και μέχρι της καταβολής της  επιχορήγησης από το Υπουργείο αρχές Απρίλη, σταμάτησε τις πληρωμές στους προμηθευτές ,πιστωτές  κ.λ.π., η Δημοτική αρχή  συνεχίζει να ψηφίζει πιστώσεις για «βελούδινες» μελέτες και δράσεις που προφανώς εξυπηρετούν σκοπιμότητες.

Μπορεί το έργο της τουριστικής προβολής των νησιών μας  ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 190.000 € να υλοποιείται, αυτό όμως δεν αποτρέπει την Δημοτική αρχή Βουρνού να ψηφίζει άλλο έργο ύψους 20.000 €, με τίτλο «μελέτη τουριστικής ταυτότητας  Χίου», από τα τακτικά έσοδα  του Δήμου που δεν υπάρχουν.

Διατίθενται πιστώσεις  ποσού 15.000 € για την εξυπηρέτηση του δημότη.

αλήθεια τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του δημότη καταργήθηκαν;

Ξοδεύονται 10.000 € για τη δημιουργία διαδικτυακού τόπου για την επιχειρηματικότητα, κάτι που μπορεί κάλλιστα και με επιτυχία να υλοποιήσει η Υπηρεσία Μηχανοργάνωσης του Δήμου μας.

Δαπανούνται 20.000 € για τη δημιουργία  πεδίου  αναρρίχησης και 50.000 € για την προετοιμασία φακέλου για τα κτηνοτροφικά πάρκα και αναρωτιέται ο μέσος πολίτης όταν δαπανώνται 50.000 € για την προετοιμασία φακέλου, πόσες χιλιάδες ευρώ θα απαιτηθούν για την  μελέτη  του έργου;

Και όλα αυτά όταν οι πιστώσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας στην πόλη και χωριά μας είναι είδος υπό εξαφάνιση, όταν δεν υπάρχουν επαρκείς πιστώσεις για τον καθαρισμό των χειμάρρων και την αποκατάσταση των οξυμένων προβλημάτων στο οδικό δίκτυο και ειδικότερα στην αγροτική οδοποιία».

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ