6.8.2012 15:03

Εξυπηρέτηση των Τούρκων πολιτών και το χειμώνα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Κ. ΓΑΝΙΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ VISA ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

 
Επιστολή προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης προκειμένου να παραμείνουν στο νησί οι 5 δόκιμοι αστυφύλακες που εξυπηρετούν ως προς την έκδοση αδειών VISA, σε Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται στο νησί μας, απέστειλε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Γανιάρης.
Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρει:
 
"Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε από 8/6/2012 η Ελληνική Αστυνομία ανέλαβε την υποχρέωση χορήγησης VISA στους Τούρκους υπηκόους που επισκέπτονται το νησί μας. Για τον σκοπό αυτό η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου ενισχύθηκε με 5 δόκιμους αστυφύλακες οι οποίοι ανέλαβαν την έκδοση VISA στο σημείο εισόδου (λιμένας της Χίου).
Θα ήθελα να υπογραμμίσω την ουσιαστική συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην υποστήριξη της τουριστικής ανάπτυξης στο Νομό μας. Ήδη, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, κατά τον Ιούλιο 2012 εκδόθηκαν 391 VISA. Με δεδομένο ότι η ροή επισκεπτών από την Τουρκία συνεχίζεται και κατά τους χειμερινούς μήνες, είναι προφανές ότι η εξυπηρέτηση τους θα έχει θετικό αντίκτυπο στην τοπική μας οικονομία, ιδιαίτερα κατά την παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Παρακαλούμε για την παραμονή των δοκίμων αστυφυλάκων της ενισχυτικής δύναμης και πέραν της 17ης/9/2012, ώστε να συνεχιστεί η υποστήριξη της τουριστικής κίνησης για τους επόμενους μήνες. Είμαι βέβαιος ότι κατανοείτε το βάσιμο του αιτήματός μας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
 
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΝΙΑΡΗΣ"

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ