21.1.2013 11:54

Εξορμήσεις θεατρικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος από το Σ.Φ.Ο.

ΓΕΝΑΡΗ ΚΑΙ ΦΛΕΒΑΡΗ

Διαφορετικές εξορμήσεις προς τέρψιν κυρίως του πνεύματος και ψυχαγωγία προετοιμάζει για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο ο Σύλλογος Φίλων Οινουσσών.
Το Σάββατο 26.01.2013 ο ΣΦΟ  πάει θέατρο! Θα παρακολουθήσει  τη θεατρική παράσταση  «Η άλωση της Κωνσταντίας» στις ώρα 21.00 στο θέατρο  «Μεταξουργείο», Ακαδήμου 14 με τις δημοφιλείς πρωταγωνίστριες Άννα Βαγενά και Ελένη Γερασιμίδου. Το έργο βασίζεται  στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Χιώτη συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη σε διασκευή και σκηνοθεσία του Χρήστου Βαλαβανίδη. Αναφέρεται σε δυο Ρωμιές της Κων/πολης, οι οποίες αποφάσισαν να παραμείνουν στις πατρικές εστίες στην Πόλη με τις αναμνήσεις τους στο σήμερα. Μετά το θέατρο ο σύλλογος θα συνεχίσει στην παρακείμενη ταβέρνα της Άννας Βαγενά για να συζητήσουμε για την παράσταση και να διασκεδάσουν. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία του
ΣΦΟ καθημερινά τηλ. 2106856155. Θέσεις περιορισμένες.
Εισιτήριο θεατρικής παράστασης + μενού και κρασί στην παρακείμενη ταβέρνα συνολικά: 20,00 ευρώ.
Η δεύτερη εξόρμηση του Συλλόγου αφορά επίσκεψη-ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του  Κεραμεικού  την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013,  Οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν από έμπειρη ξεναγό στο τμήμα του Θεμιστόκλειου τείχους,  στις γνωστές πύλες της Αθήνας Δίπυλο και Ιερά πύλη, στο Πομπείο, στον  ταφικό περίβολο με τη στήλη της Ηγησούς, στο Δημόσιο σήμα και άλλα γνωστά ταφικά μνημεία. Θα βρεθούμε στο σημείο, που εκφωνήθηκε ο ύμνος στην Δημοκρατία ο «Επιτάφιος» από τον Περικλή το 430 π.Χ. Μετά το πέρας της ξεναγήσεως θα ακολουθήσει γεύμα στα εστιατόρια της περιοχής (προαιρετικά).

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ