28.7.2016 11:20

Έτσι ξεκίνησε η πυρκαγιά [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΙΘΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΟΥΔΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Στο προσκήνιο, παρά την άρνηση του ΔΕΔΔΗΕ για οποιαδήποτε εμπλοκή του στην πυρκαγιά της Δευτέρας, επανέρχεται το σενάριο της πτώσης καλωδίου που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του πύρινου μετώπου που κατέκαψε τη νότια Χίο.

Από το μικρόφωνο του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος του Λιθίου Μ. Κοντούδης ανέφερε ότι το σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά είναι το ίδιο σημείο που το χειμώνα είχε προκληθεί και πάλι συμβάν λόγω πτώσης δέντρων πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ.

 

Η περιγραφή του Μ. Κοντούδη

«Βγαίνοντας έξω από το σπίτι μου, γύρω στις 02:50, κοίταξα προς τη Βέσσα και είδα κάποια φωτιά. Εν τω μεταξύ κινητοποιηθήκαμε και στις 03:10 βρεθήκαμε στην πυρκαγιά. Το συγκεκριμένο σημείο είναι από εκεί που είχαν ξεκινήσει οι πυρκαγιές και τον χειμώνα λόγω πτώσης δέντρων πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ. Σε ένα τέταρτο η πυρκαγιά είχε φθάσει στην Αγία Μαρίνα της Βέσσας και πήγαινε με τέτοια ταχύτητα που δεν προφταίναμε να την παρακολουθήσουμε. Στο Λιθί έφθασε μέσα σε μία ώρα παρότι ο άνεμος ήταν κόντρα με την πυρκαγιά». 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ