3.3.2012 13:55

Έτοιμη για απεργία η Π.Ν.Ο.

• “ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ” ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

 
Σκληραίνει τα τελευταία 24ωρα τη στάση της η Π.Ν.Ο. απέναντι στις συνεχιζόμενες περικοπές των μισθών καθώς και των κύριων και επικουρικών συντάξεων, απειλώντας ευθέως με δυναμικές και διαρκείς κινητοποιήσεις στον χώρο της Ελληνικής ναυτιλίας.
Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου η Π.Ν.Ο., που εξέδωσε μετά τη χθεσινή της γενική συνέλευση στον Πειραιά, ο κόσμος της ναυτιλίας δεν μπορεί να παρακολουθεί απαθής το συνεχές κούρεμα των μισθών και των συντάξεών του, χωρίς να φέρει ο ίδιος ευθύνη για την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Η ΠΝΟ όπως αναφέρει στο δελτίο Τύπου, απορρίπτει και αντιτάσσεται σθεναρά στη λογική ότι εν ενεργεία και συνταξιούχοι πρέπει να σηκώσουν το βάρος της οικονομικής κρίσης στην οποία έφτασε η χώρα από τους λανθασμένους χειρισμούς όλων των Κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, με αποτέλεσμα την εξαθλίωση και την περιθωριοποίηση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού της χώρας.
 
Πέραν των εσφαλμένων χειρισμών που προαναφέρθηκαν, η ΠΝΟ επισημαίνει ότι ολέθρια ήταν τα αποτελέσματα από την κακοδιαχείριση και την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις, οι οποίες και αποκλειστικά ευθύνονται για την οικτρή κατάσταση στην οποία κατάντησαν την πατρίδα.
 
Πέραν των όσων έχει αναφέρει η διοίκηση της ΠΝΟ με δελτία Τύπου της τον περασμένο μήνα και την πάγια θέση της για την διατήρηση του ΕΛΟΕΝ, ως αυτοτελούς λογαριασμού και φορέα ιδιωτικού δικαίου, με χρηματικούς πόρους από εισφορές των ναυτικών και μηδενική επιβάρυνση του δημοσίου για τις λειτουργικές του δαπάνες, με πρωτοφανή έκπληξη πληροφορήθηκε ότι η Κυβέρνηση «έβαλε βαθιά το χέρι» στα αποθεματικά του ΕΛΟΕΝ για να «καλύψει» υποτιθέμενες ανάγκες της, αρπάζοντας τα χρήματα των ναυτεργατών μέσα από τις τσέπες τους.
 
Την ίδια ώρα κάθετα αντίθετη, δηλώνει το συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών, με οποιαδήποτε απόπειρα κατάργησης του Γραφείου Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας και την υπαγωγή του στον ΟΑΕΔ, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση για την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Γραφείου και την χωρίς άλλη καθυστέρηση ίδρυση Ειδικού Ταμείου Ανεργίας Ναυτεργατών.
Τέλος η ΠΝΟ στο δελτίο Τύπου διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψει, με όλα τα μέσα που διαθέτει, την επαγγελματική εξαφάνιση ενός κλάδου, που έχει εισφέρει κατά παγκόσμια αναγνώριση το πολύτιμο ναυτιλιακό συνάλλαγμά του και θα αναλάβει πρωτοβουλίες συνδικαλιστικής δράσης και παρεμβάσεων, ώστε να αποτρέψει το συνεχιζόμενο κατρακύλισμα της πατρίδας και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων ναυτεργατών και των οικογενειών τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ