9.10.2017 10:40

Έτοιμες να δουλέψουν και στη Χίο αντλίες υγραερίου για τα οχήματα !

ΤΑ «ΜΠΙΚΑΚΙΑ» ΞΑΝΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ

Μια μεγάλη έλλειψη για το νησί έρχεται να καλύψει η πρωτοβουλία του πρατηρίου υγρών καυσίμων αφών Μπίκα στην οδό Βερίτη 63. Σε ελάχιστες μέρες οι ιδιοκτήτες οχημάτων κατανάλωσης υγραερίου θα μπορούν να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ τους με υγραέριο, εξοικονομώντας περίπου το 1/3 της τιμής ανά λίτρο.

Ήδη στο υπέδαφος του πρατηρίου τοποθετήθηκε η υπερμεγέθης φιάλη, μια μεγάλων διαστάσεων δεξαμενή, ικανή να τροφοδοτήσει τις ανάγκες των οχημάτων του νησιού για αρκετές μέρες μέχρι η ΕΚΟ να μεριμνά για την διαρκή τροφοδοσία της. Συνεργείο 10 ατόμων της ΕΚΟ από την Αθήνα ρυθμίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες ώσπου, σε λίγα εικοσιτετράωρα, η αντλία του πρατηρίου να εφοδιάζει τα ρεζερβουάρ με υγραέριο.

Η πρωτοπόρα για τα δεδομένα του νησιού κίνηση των αφών Μπίκα παρέκαμψε δυο μεγάλα προβλήματα. Το υψηλό ρίσκο μιας επένδυσης με ανάγκες σημαντικών κεφαλαίων αφενός και τη μεγάλη γραφειοκρατία η οποία συνήθως ακολουθεί κάθε νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία.

Υπολογίζεται ότι δυνατότητα άμεσης χρήσης υγραερίου στα οχήματα τους διαθέτουν άμεσα περισσότερα από 400 οχήματα που κινούνται στους δρόμους του νησιού, τα περισσότερα από τα οποία, υψηλού κυβισμού, έμεναν παρκαρισμένα στα γκαράζ των ιδιοκτητών τους εξαιτίας του υψηλού κόστους τροφοδοσίας τους με καύσιμο. Κατά πάσα πιθανότητα, μάλιστα, η παροχή δυνατότητας εφοδιασμού με υγραέριο θα παρακινήσει αρκετούς συμπολίτες μας να τροποποιήσουν ανάλογα το όχημα τους, καθώς για οχήματα που διανύουν μεγάλες αποστάσεις η απόσβεση είναι βέβαιη σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Πρωτίστως όμως η νέα επένδυση των πρωτοπόρων βενζινοπωλών από την Ελάτα εντάσσει και τη Χίο στο χάρτη των νησιών με δυνατότητα κίνησης οχημάτων με υγραέριο, ένα αίτημα εκατοντάδων επισκεπτών του νησιού, συμβάλλοντας στην οικονομικότερη διαμονή στη Χίο για όποιους εξετάζουν τις λεπτομέρειες ενός ταξιδιού. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ