5.5.2016 15:13

Εθνικό έθιμο… ο ρουκετοπόλεμος

ΠΙΕΣΕΙΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ, ΒΟΥΡΝΟΥ

Επιστολή προς τον κυβερνητικό Βουλευτή, τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου απέστειλε ο Ν. Μηταράκης ζητώντας τις παρατηρήσεις τους σχετικά με την τροπολογία που πρόκειται να καταθέσει για τη νομιμοποίηση του εθίμου.

Η πρόταση του Ν. Μηταράκη στηρίζεται σε νόμο του 1976 περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων για τον οποίο προτείνει την προσθήκη τρίτης παραγράφου με το εξής περιεχόμενο:  «Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Πολιτισμού - Αθλητισμού και Προστασίας του Πολίτη θα αναγνωρίζονται ως εθνικά έθιμα, δραστηριότητες που επαναλαμβάνονται σταθερά από γενιά σε γενιά και αποτελούν σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας. Με την ίδια απόφαση θα ορίζεται ο Φορέας Υλοποίησης του εθνικού εθίμου και οι ελάχιστες προβλέψεις του Κανονισμού Οργάνωσης, Λειτουργίας και Διεξαγωγής του εθνικού εθίμου. Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του παρόντος, θα επιτρέπεται, στα πλαίσια της εκτέλεσης του εθνικού εθίμου, δια χορηγήσεως σχετικής άδειας από τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές, η ελεγχόμενη κατασκευή και χρήση φωτοβολίδων, βεγγαλικών, κροτίδων ή άλλων υλικών σχετικών με τις διατάξεις του παρόντος νόμου».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ