26.9.2013 7:30

«Έσπασε» η ομερτά

Μπαράζ αποκαλύψεων για τον τρόπο δράσης και την ιεραρχία της Χρυσής Αυγής φτάνουν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καθώς το ένα μετά το άλλο μέλη της οργάνωσης «σπάνε» την «ομερτά» και δίνουν ονόματα, διευθύνσεις και λεπτομέρειες για τα παραστρατιωτικά σώματα της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «βαθύ λαρύγγι» της οργάνωσης κατέθεσε υπό άκρα μυστικότητα χθες στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη για τις παρασκηνιακές λειτουργίες της Χρυσής Αυγής και τη δολοφονία του 34χρονου, Παύλου Φύσσα. Στις εισαγγελικές αρχές εμφανίστηκε και δεύτερος μάρτυρας-μέλος της οργάνωσης που έδωσε κατάθεση, ενώ δεν αποκλείεται και τρίτο άτομο να προσέλθει στον Άρειο Πάγο.

Οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση και τη σύνταξη του πορίσματος για το εάν η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση φαίνεται ότι συμπληρώνουν όλο το «παζλ» με τα στοιχεία. Αργά χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό την προεδρία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη στην οποία συμμετείχαν η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου και ο εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Σακελλάκος.

Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στη σύντροφο του Παύλου Φύσσα που ήταν μάρτυρας της δολοφονίας και αναμένεται να καταθέσει στην ανακρίτρια τη Δευτέρα. Ήδη έχουν κληθεί και θα εξεταστούν ως μάρτυρες τρία πρόσωπα που ταυτοποιήθηκαν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 45χρονου, Γιώργου Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας.

Μάλιστα στο εισαγγελικό γραφείο του Χαράλαμπου Βουρλιώτη έχουν φτάσει και οι τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από τον «κοριό» της ΕΥΠ λίγο πριν από την δολοφονία του 34χρονου μουσικού. Οι τηλεφωνικές καταγραφές έγιναν, όπως όλα δείχνουν, τόσο στην περιφέρεια του Πειραιά όσο και σε άλλες περιοχές της Αττικής για λόγους εθνικής Ασφάλειας και είχε δοθεί η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Σημαντικός θα είναι και ο ρόλος του οπτικοακουστικού υλικού που περιλαμβάνεται στη δικογραφία. Μέχρι στιγμής το συγκεκριμένο υλικό δεν έχει δοθεί στους δικηγόρους της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, οι οποίοι επισημαίνουν ότι υπάρχουν πολλές παραλείψεις στην προανακριτική
δικογραφία και αντιφατικές καταθέσεις μεταξύ των αστυνομικών.

«Ο Πατέλης μου είπε: Κόψε τον λαιμό σου»

Σε μία προσπάθεια να «αθωώσει» τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής στην Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας ο 45χρονος δολοφόνος του Παύλου Φύσσα παραδέχεται τις συνομιλίες αλλά υποστηρίζει ότι πήρα αποστάσεις από τη δολοφονία.

Όπως είπε στην απολογία του ο Γιώργος Ρουπακιάς έκανε αρκετές κλήσεις στο κινητό του Γιώργου Πατέλη και ζήτησε βοήθεια μετά τη δολοφονία.

«Μετά τη σύλληψη μου πήρα τηλέφωνο τον Γιώργο Πατέλη και του είπα ότι μαχαίρωσα κάποιον άνθρωπο και να μου βρει δικηγόρο. Εκείνος έχει επαφή με κόσμο, δικηγόρους κλπ. Του έκανα απανωτές κλήσεις ζητώντας βοήθεια αλλά αυτός δεν με βοήθησε και μου είπε: κόψε το λαιμό σου, όπως έστρωσες θα κοιμηθείς».

Για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε το βράδυ της δολοφονίας ο Γιώργος Ρουπακιάς είπε: «Ήμουν σε άλλη καφετέρια από το θύμα.
Όσο βρισκόμουν στην καφετέρια έλαβα τηλέφωνο από τον Δ.Γ. απόστρατο των Ενόπλων Δυνάμεων που τον γνώρισα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Με ρώτησε τι κάνω, χωρίς αιτία. Όσο βρισκόμουν στην καφετέρια πήρα τον Γ.Π ,Ι.Κ και τον Δ. Μίλησα μόνο με τον τελευταίο. Τον Κ. και τον Π. τους γνώρισα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Όλα τα άτομα που προανέφερα προέρχονται από την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια».

Η περιγραφή του για το βράδυ της δολοφονίας του 34χρονου είναι ότι μία ομάδα νεαρών του επιτέθηκαν και ο ίδιος έβγαλε το μαχαίρι προκειμένου να αμυνθεί. «Στη συμπλοκή κατέβαινα πεζός την Τσαλδάρη πηγαίνοντας στο αυτοκίνητο μου. Είδα μία ομάδα ατόμων 40 έως 50 στον απέναντι δρόμο να χτυπιούνται και στα 60 -70 μέτρα ήταν αποκομμένη, μία ομάδα 10 -15 ατόμων, μέσα στην οποία ήταν και το θύμα οι οποίοι στέκονταν μπροστά στο αυτοκίνητό μου» ανέφερε ο Γιώργος Ρουπακιάς και συνέχισε: «Άκουσα από απέναντι να φωνάζουν. Νόμιζα ότι ήταν τσακωμός φιλάθλων. Ξεκλείδωσα το αυτοκίνητό μου, κάθισα στη θέση του οδηγού και άκουσα μία φωνή να φωνάζει από τους φίλους του θύματος: Αυτός είναι, αυτός είναι. Αυτοί θεώρησαν ότι εγώ ήμουν μαζί με τους άλλους χρυσαυγίτες και μου επιτέθηκαν. Οι αστυνομικοί ήρθαν σε δευτερόλεπτα από τότε που έγινε το συμβάν. Τους είδα με τις μηχανές πάνω στο πεζοδρόμιο. Την ώρα που ήρθαν οι αστυνομικοί ήταν 10 με 12 άτομα της παρέας του θύματος».

Παράλληλα επιμένει ότι δεν γνώριζε τον αδικοχαμένο Παύλο Φύσσα και στο ερώτημα γιατί επιτέθηκε στον 34χρονο απαντά: «Επιτέθηκα στον Παύλο Φύσσα γιατί αυτός ήταν ο πρώτος που βρήκα μπροστά μου αφότου με τράβηξαν κάποιοι από την ομάδα αυτή από τα αυτοκίνητο. Και οι άλλοι βέβαια μου επιτέθηκαν αλλά εγώ χτύπησα αποκλειστικά το θύμα γιατί αυτός βρισκόταν πιο κοντά μου. Το θύμα ούτε το γνώριζα ούτε κάποιος με έστειλε εκεί. Ούτε πήγαινα ανάποδα με το αυτοκίνητό μου. Οι αστυνομικοί την ώρα που ήρθαν είδαν ότι δέχθηκα χτυπήματα από το θύμα και την παρέα του».

Αναφορικά με τις σχέσεις του με την Χρυσή Αυγή ο 45χρονος δολοφόνος επιμένει να αρνείται ότι είναι μέλος της οργάνωσης παρά τα φωτογραφικά ντοκουμέντα και τα βίντεο που τον δείχνουν να λαμβάνει μέρος σε δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.

«Στο γραφείο είμαι μόνο τρεις μήνες. Πριν δεν ανήκα πουθενά. Τον τελευταίο καιρό λαμβάνω μέρος σε δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής επειδή είμαι αγανακτισμένος με την οικονομική κατάσταση στη χώρα. Δεν είχα το ποσό των 20 ευρώ που απαιτείται για να γραφτώ μέλος ούτε εγώ ούτε η γυναίκα μου γι’ αυτό το λόγο δεν είμαι μέλος και δεν είναι καταγεγραμμένο το όνομά μου στη Χρυσή Αυγή. Είμαι απλός υποστηρικτής» λέει ο Γιώργος Ρουπακιάς και υποστηρίζει ότι κάθε Πέμπτη πήγαινε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια για τις ομιλίες βουλευτών του κόμματος. «Έχω πάρει μέρος σε μία διανομή τροφίμων, που έγινε στην Αθήνα στα μέσα Ιουλίου και σε μία εκδρομή στη Μεσσηνία, στον ποταμό Νέδα, τον Αύγουστο του 2013» αναφέρει ο ίδιος.

Επιπλέον για το υλικό της Χρυσής Αυγής, το τέιζερ και το γκλομπ που βρέθηκαν σπίτι του ο Γιώργος Ρουπακιάς δηλώνει: «Το γκλομπ πράγματι υπήρχε σπίτι, όπως και το τέιζερ και τα περιοδικά και η εφημερίδα της Χρυσής Αυγής και τα βιβλιαράκια μαίανδρος, το περιεχόμενο των οποίων εγώ ανακοίνωσα στους αστυνομικούς. Το γκλομπ και το τέιζερ τα είχα αγοράσει 20 ευρώ και τα είχα σπίτι για τους κλέφτες».

Πηγή: Real.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ