9.5.2012 11:23

Εσωκομματικό ξεκαθάρισμα και αντιπολίτευση

"ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑI ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ", ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΗΛ. ΚΛΕΙΣΣΑΣ

 
Δραστικές ανατροπές προτείνει για το ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας της Ν.Ε Χίου Ηλ. Κλεισσάς, πιστεύοντας ότι το κόμμα θα ξαναγεννηθεί και θα διεκδικήσει πάλι την χαμένη του αξιοπιστία και τούς ψήφους, μόνο αν παραμείνει στην αντιπολίτευση.  Μιλάει ακόμη και  για αποβολή όσων παραμείνουν προσηλωμένοι στην διαχειριστική νοοτροπία που οδήγησε την Ελλάδα και το κόμμα σε αυτά τα αποτελέσματα.
 Πανελλαδικό αποτέλεσμα:
«Το αποτέλεσμα ήταν μια έκπληξη για εμάς, το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε ακριβά το ότι σήκωσε στους ώμους του τη σωτηρία της χώρας για δυόμιση χρόνια ως μοναδικός φορέας τη σωτηρία της χώρας, συγχρόνως βέβαια με τις αρνητικές  πολιτικές  που εφάρμοσε. Καταλογίστηκαν από τον ελληνικό λαό τα αποτελέσματα από τα σκληρά μέτρα, ερχόμενο σε πλήρη αντιπαράθεση με όλα τα κοινωνικά στρώματα που εξέφραζε και μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν η κύρια πολιτική του δύναμη.
Ο κόσμος του γύρισε την πλάτη γιατί ψήφισε περισσότερο με οργή και συναίσθημα και όχι με τη λογική, διαμορφώνοντας ένα αβέβαιο μετεκλογικό τοπίο.
Η ηγεσία του  ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να λάβει τώρα πολύ σημαντικές αποφάσεις, ακόμη και για την ύπαρξη αυτού του συγκεκριμένου φορέα. Πρώτα πρώτα  θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για την επανίδρυση και επανασυγκρότηση του μέσα σε μια νέα ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση. Πρέπει να αποφασίσει ότι όπως την έταξε ο λαός θα μείνει στην αντιπολίτευση για να έχει το χρόνο να ανασυνταχθεί και πάνω απ’ όλα την πλήρη απεξάρτηση του από τη διαχείριση της εξουσίας, ακόμη και την αποβολή όσων μένουν στο κόμμα με μόνη προσήλωση τη διαχείριση της εξουσίας.
Πάνω  απ’ όλα το ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα μέσα από εσωκομματικές διαδικασίες και το συνέδριο του πρέπει να γίνει και πάλι ο κύριος εκφραστής της κεντροαριστεράς με  ευρωπαϊκό πάντα προσανατολισμό, έχοντας υπόψιν και τις ευρύτερες αλλαγές, όπως έγιναν στη Γαλλία για να καταφέρει να δώσει μια άλλη πολιτική στη χώρα μας και την Ευρώπη».
 
Σε τοπικό επίπεδο:
« Η Χίος ακολούθησε την αρνητική εικόνα όλης της Ελλάδας. Το ότι είμαστε μερικές μονάδες πάνω από το πανελλαδικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να είναι κάτι «θετικό», αλλά αυτό  δεν σημαίνει ότι είναι αποτέλεσμα που μας ικανοποιεί. Όταν το κόμμα χάνει ένα μεγάλο ποσοστό  από τους ψηφοφόρους των εκλογών του 2009, δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι».
 
Κ.Τριαντάφυλλος- Ε. Τσουρή
«Έγινε μια μάχη, νομίζω ότι ίσως ο Κ. Τριαντάφυλλος εξέφραζε κάτι νέο, η Ε. Τσουρή περισσότερο εισέπραξε «τη μπόρα» της κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Ο κόσμος περισσότερο ήθελε να τιμωρήσει παρά να επιβραβεύσει».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ