6.3.2012 11:36

Έσβησε ο πιο νησιώτης δήμαρχος

ΤΑ ΙΔΕΩΔΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΑΛΙΦΕΡΗ ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ

Απ’ τα νύχια της επάρατου δεν γλιτώνει ούτε το σώμα των ασυμβίβαστα μαχητών. Το πνεύμα τους, βέβαια, αδύνατον να το καθυποβάλλει. Φτερουγίζει αιώνια πάνω απ’ τα κύματα του Αιγαίου, αδούλωτο στις ανθρώπινες αρρώστιες, ελεύθερο από ταμπέλες που του φόρεσαν στη ζωή.
Εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα το πνεύμα του Τάσου Αλιφέρη κόβει βόλτες πάνω από όλο το Αιγαίο, τη θαλασσινή αύρα του οποίου λάτρεψε και για αυτήν απαρνήθηκε τη λακωνική καταγωγή του. Ο δήμαρχος της μικρής Τήλου και πρόεδρος του Συνδέσμου Νησιωτικών Δήμων έχασε στην Αμερική τη μάχη με την ανίατη ασθένεια, κέρδισε όμως παντοτινά τη μάχη της αξιοπρέπειας και μετατρέπεται σε αυτοδιοικητικό σύμβολο για όλο το Αιγαίο.
Η τηλεοψία τον ανακάλυψε όταν αποφάσισε να τελέσει γάμους ομοφυλοφίλων στο μικρό νησί της Δωδεκανήσου. Πιο πριν δεν είχε μάτια να δει, πώς ένας οραματιστής αυτοδιοικητικός έκανε πράξη το όραμα όλων των νησιωτών. Έθαψε τις αδυναμίες του μικρού νησιού του και ανέδειξε όλες του τις δυνάμεις, πετυχαίνοντας να υπερδπλασιάσει τον πληθυσμό της μικρής Τήλου, σε ηλικιακές αναλογίες πληθυσμού ζηλευτές και με αναπτυξιακούς ρυθμούς που εκπλήσσουν.
Ανάμεσα στα επιτεύγματα του η μόνιμη σύνδεση του νησιού του με τον δωδεκανησιακό κορμό, τολμώντας να αμφισβητήσει ευθέως το σάπιο σύστημα των επιδοτούμενων άγονων γραμμών και να αναπτύξει δημοτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.
Τα τελευταία χρόνια είχε μετατραπεί, με την ιδιότητα του προέδρου του ΣΥΝΔΚΕ, σε κήρυκα των νησιωτικών δικαιωμάτων, πριν του κόψει τη φόρα το ραντεβού με τον καρκίνο.
Η Τήλος είναι από σήμερα πιο φτωχή, παραμένει όμως περήφανη που πέτυχε να προσελκύσει και να αναγνωρίσει ένα δήμαρχο έμφορτο με αξίες και δημιουργικά πάθη για τη ζωή. Οι νησιώτες θα τον θυμούνται μόνιμα! 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ