17.6.2013 22:26

ΕΡΤ: Αναστέλλεται η απόφαση για το λουκέτο μέχρι τη σύσταση του νέου φορέα

Αναστέλλεται η εκτέλεση της απόφασης της κυβέρνησης περί λουκέτου της ΕΡΤ, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ΕΡΤ θα συνεχίσει τη λειτουργία της με το παλαιό καθεστώς μέχρις ότου συσταθεί ο νέος φορέας, ενώ το ΣτΕ επισημαίνει στην κυβέρνηση πως πρέπει να λάβει οργανωτικά μέτρα για τη συνέχιση της μετάδοσης της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.
Ο πρόεδρος του ΣτΕ κ. Μενουδάκος δίνει εντολή στους Σίμο Κεδίκογλου και Γιάννη Στουρνάρα να συνυπογράψουν υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία η ΕΡΤ θα συνεχίσει να λειτουργεί έως ότου δημιουργηθεί ο νέος φορέας, σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ειδικότερα, η απόφαση του κ. Μενουδάκου αναφέρει ότι διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης τής από 11.6.2013 κοινής υπουργικής απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της με το οποίο προβλέπεται:
ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ και
ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ παραμένουν ανενεργές.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, το Δημόσιο αναμένεται να καταθέσει αύριο Τρίτη αίτηση αναστολής της προσωρινής διαταγής του κ. Μενουδάκου.
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχε προσφύγει η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητώντας το πάγωμα της πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, βάσει της οποίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε ανακοινώσει το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Κατά τη διάρκεια της συνακρόασης των δύο πλευρών, ο πρόεδρος του ΣτΕ απέρριψε το αίτημα του Δημοσίου να δοθεί προθεσμία προκειμένου να προσκομίσουν στοιχεία για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ