15.10.2013 16:42

Ερώτηση Τριαντάφυλλου για όσους χρησιμοποιούν αστυνομική προστασία

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (1468/207/10.09.2013), προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κατέθεσε ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, με την οποία, έθετε το θέμα της αύξησης του αριθμού των ιδιωτών που χρησιμοποιούν αστυνομική φύλαξη, με αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ. να στερείται προσωπικού για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Επιπλέον, ο βουλευτής επανέφερε στην επικαιρότητα παλαιότερη ανακοίνωση του Υπουργού ότι θα ελέγξει εξ’ υπαρχής την λίστα των ιδιωτών που χρήζουν αστυνομικής φύλαξης και θα υποχρεώσει τους πιο εύπορους εξ αυτών, να καταβάλουν τα έξοδα φύλαξής τους.

Στην απάντησή του, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ενημερώνει τον βουλευτή ότι: «όπως είναι ευνόητο, τα στοιχεία που αφορούν στην προστασία προσώπων, δεν είναι ανακοινώσιμα για λόγους ασφαλείας, αφού είναι δυνατόν να λάβουν γνώση αυτών τρίτα πρόσωπα». «Τα έσοδα από την εν λόγω παροχή υπηρεσιών και τη διάθεση μέσων εισπράττονται σύμφωνα με τα οριζόμενα του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και περιέρχονται στον Κρατικό Προϋπολογισμό ως δημόσιο έσοδο, προσαυξανόμενων ισόποσα των πιστώσεων του Π/Υ της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ποσοστό 4% των εισπρακτέων αποδίδονται απευθείας στα ασφαλιστικά Ταμεία του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ.».

Επίσης, «Από την εφαρμογή της 8004/21/2 15.03.2013 ΚΥΑ μέχρι και την 18.09.2013, όπως προκύπτει από τα σχετικά διπλότυπα είσπραξης Δ.Ο.Υ. για τον τακτικό προϋπολογισμό του Φορέα έχει κατατεθεί συνολικό ποσό ύψους 411.379,63 ευρώ».

Ο Υπουργός επισημαίνει τέλος, ότι: «βρίσκεται σε εξέλιξη τροποποίηση της 8004/21/2 15.03.2013 ΚΥΑ και οι ιδιώτες στους οποίους παρέχονται υπηρεσίες προστατευτικής φύλαξης  από την ΕΛ.ΑΣ. και έχουν ετήσιο συνολικό καθαρό εισόδημα που υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ καταβάλλουν μηνιαίως ως τέλος υπέρ του Δημοσίου τα ποσά των 2000 ευρώ για κάθε αστυνομικό που διατίθεται για την εκτέλεση των ως άνω υπηρεσιών και των 50 ευρώ ανά μέρα για κάθε διατιθέμενο όχημα». 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ