6.2.2013 14:02

Ερώτηση για το ωράριο των Αστυνομικών στο Ν. Δένδια

Άλλη μια παρέμβαση με την ιδιότητα του ως αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, υπέβαλλε ο βουλευτής Χίου Κ. Τριαντάφυλλος, αυτή τη φορά για το θέμα του ωραρίου των αστυνομικών υπαλλήλων.
Στην Ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια ο κ. Τριαντάφυλλος υποστηρίζει:
«Με βάση το Π.Δ. 394/2001 επετεύχθη εκσυγχρονισμός του, μέχρι εκείνη την στιγμή, τρόπου ανακοίνωσης των υπηρεσιών και των ωρών εργασίας του αστυνομικού προσωπικού. Σύμφωνα με αυτό, κάθε Παρασκευή ανακοινώνονται οι υπηρεσίες των αστυνομικών για τρεις ημέρες, ενώ για τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας, αυτές ανακοινώνονται ανά ημέρα. Αυτή η ρύθμιση όμως, καθιστά τους αστυνομικούς «ομήρους» της Υπηρεσίας, καθώς αδυνατούν να προγραμματίσουν εγκαίρως οποιαδήποτε ατομική και οικογενειακή υποχρέωση. Πρόκειται για μια αχρείαστη επιβάρυνση των συνθηκών ζωής τους, που έχουν ήδη επιδεινωθεί λόγω της μείωσης των αποδοχών τους αφ΄ ενός, και , αφ΄ ετέρου, λόγω  του φόρτου καθηκόντων τους εξαιτίας της  αυξανόμενης εγκληματικότητας.
Η τριήμερη έκδοση υπηρεσιών έχει ήδη επιτυχημένη εφαρμογή επί 12 χρόνια ήδη. Υπό τις σημερινές συνθήκες, η ανακοίνωση των υπηρεσιών σε εβδομαδιαία βάση είναι απολύτως εφικτή. Οποιοδήποτε αναγκαίο έκτακτο μέτρο θα μπορεί να αντιμετωπίζεται από την δύναμη που θα είναι στη διάθεση Αστυνομικού Τμήματος ή Αστυνομικής Διεύθυνσης, μετά από απόφαση στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων για τον σκοπό αυτό, ειδικά. Επιπλέον θα μπορούσε να ρυθμιστεί με ειδική διάταξη η αυξημένη επιφυλακή σε έκτακτες περιπτώσεις. Εξάλλου, όλες οι μεγάλες κινητοποιήσεις ανακοινώνονται ημέρες πριν την πραγματοποίηση τους και οι ημερομηνίες των ποδοσφαιρικών αγώνων, όπου απασχολείται μεγάλος όγκος δυνάμεων, είναι γνωστές. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν χώρες στις οποίες οι υπηρεσίες των αστυνομικών υπαλλήλων ανακοινώνονται σε πιο μακροχρόνια βάση, ακόμα και σε μηνιαία.
Δεδομένου ότι η ανακοίνωση των υπηρεσιών των αστυνομικών σε εβδομαδιαία βάση, θα ανακούφιζε σημαντικά τους ιδίους και τις οικογένειες τους, με θετική επίδραση στην εκτέλεση των καθηκόντων τους,

 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
 
Προτίθεται να προωθήσει την τροποποίηση της παραγράφου 7 του άρθρου 1 του
σχετικού Π.Δ, ώστε να υλοποιηθεί η έκδοση υπηρεσιών των αστυνομικών υπαλλήλων σε εβδομαδιαία βάση;».

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ