7.11.2012 17:11

Ερώτηση βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για τον ΕΟΠΥΥ Χίου

Τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στη Χίο ανέδειξε με ερώτησή του ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννης Ζερδελής. Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στη Χίο αντιμετωπίζουν δυσκολίες αφού δεν παρέχεται το σύνολο των ειδικοτήτων λόγω απροθυμίας των γιατρών να κάνουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ. Ο Γ. Ζερδελής ζήτησε να υπάρξει πρόνοια για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, δεδομένου ότι το νησί που πλήγηκε από τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το 50% της παραγωγής μαστίχας έχει μια σειρά από ιδιαιτερότητες, καθώς βρίσκεται στα ανατολικά σύνορα της χώρας.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχολίασε ότι ο αρχικός σχεδιασμός του ΕΟΠΥΥ ήταν για 16000 συμβάσεις με γιατρούς, ενώ σήμερα υπάρχουν μόνο 5000 συμβάσεις που προβλέπεται από το Μνημόνιο να μειωθούν στις 4000. Μάλιστα, ο Γ. Ζερδελής επισήμανε την άνιση κατανομή αυτών των συμβάσεων, με την πλειονότητα των συμβεβλημένων γιατρών να είναι συγκεντρωμένοι στα αστικά κέντρα, τη στιγμή που στη Σάμο δεν υπάρχει ούτε ένας.
Σχολιάζοντας την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μ. Σαλμά, ο Γιάννης Ζερδελής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όταν το ίδιο το υπουργείο παραδέχεται ότι υπάρχει στρέβλωση στο σχεδιασμό για τις συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ χωρίς να δεσμεύεται σαφώς να λύσει το πρόβλημα, εμείς τι μένει να πούμε; Είναι περιττό πια να υπογραμμίζουμε συνεχώς τα αδιέξοδα της πολιτικής που ακολουθεί η τρικομματική κυβέρνηση. Ο κ. Σαλμάς ξεχνά ότι είναι συνυπεύθυνος στην εξαθλίωση που βιώνει ο λαός και περιορίζεται να κάνει διαπιστώσεις και να αντιπολιτεύεται το ΣΥΡΙΖΑ, σαν να είμαστε εμείς εκείνοι που αποφασίζουν το ξεθεμέλιωμα της υγείας. Απόψε το βράδυ, με την ψήφιση των νέων μέτρων, θα πέσουν και οι τελευταίες μάσκες και κανένα άλλοθι δεν μπορεί να υπάρξει για εκείνους που με την υπογραφή τους θα βάλουν ταφόπλακα στην ελληνική κοινωνία».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ