7.1.2014 19:57

Ερωτηματικά από τη Λ.Α.Σ. για το πλεόνασμα του Δήμου

Σειρά ερωτημάτων για το πλεόνασμα των 5εκ ευρώ που παρουσίασε με δηλώσεις του στον «π» ο Δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης διατυπώνει με ανακοίνωσή της η Λ.Α.Σ. Δήμου Χίου κάνοντας λόγο για έλλειμμα  που δημιούργησε η παρούσα δημοτική αρχή με βάση την πολιτική που υπηρετεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λ.Α.Σ. αναφέρει:

«Με τις συνηθισμένες αριθμητικές κουτοπονηριές προσπάθησε ο Δήμαρχος Χίου κ. Λαμπρινούδης να εξωραΐσει την πολιτική του , αναφερόμενος σε πλεόνασμα του Δήμου 5, 5 εκ. ευρώ,  λέγοντας μισές αλήθειες .

Αυτό που «ξέχασε» να πει είναι ότι  από τα 5,5 εκατομμύρια τα 3, 756 εκ ευρώ είναι ειδικευμένα, δηλαδή αφορούν έργα ΣΑΤΑ κλπ, είναι έργα με ονοματεπώνυμο ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ, ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ!!

Επομένως το να περηφανεύεται μια δημοτική αρχή για το πλεόνασμά της, τη στιγμή που  δεν κατάφερε να κάνει ειδικευμένα και ονοματοδοτημένα έργα απαραίτητα για τις λαϊκές ανάγκες, αυτό όντως είναι μια πρωτοτυπία που μόνο ένα δήμαρχος της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ –ΝΔ  και των λοιπών κομμάτων του ευρωμονόδρομου μπορεί να ισχυριστεί.

Τα υπόλοιπα 1,7 εκατομμύρια του «πλεονάσματος», που ανέφερε ο κ. Δήμαρχος, αφορούν σε τακτικά και έκτακτα ανειδίκευτα κονδύλια συμπεριλαμβανομένων των δύο μισθών των υπαλλήλων και τις οφειλές του δήμου προς τρίτους για όλο το 2013. Αν αυτές οι οφειλές αποδειχτούν ότι ξεπερνούν το 1 εκ/ριο, τότε δε θα μιλάμε για πλεόνασμα , αλλά για έλλειμμα , αφού τα 3,756 είναι ειδικευμένα και δεν μπορείς να τα αγγίξεις.

Σε κάθε περίπτωση η δημοτική αρχή δεν κρίνεται μόνο από την κατάσταση των ταμείων της, αλλά κυρίως από την κατάσταση της κοινωνίας, από την κατάσταση του λαού μας που ζει με συνεχές έλλειμμα.

Ένα έλλειμμαγια το οποίο και η ίδια η Δημοτική αρχή έχει βαριές ευθύνες ως γνήσιο τέκνο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αφού ακολουθεί κατά γράμμα την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης, τη θηλιά στο λαιμό μας που λέγεται «Καλλικράτης» και κάθε νόμο που ανατρέπει εργασιακές σχέσεις και περικόπτει κονδύλια μαζεμένα από τον ιδρώτα και αίμα του ελληνικού λαού.

  • Ρωτάμε, ενδεικτικά, γιατί αφού έχουμε πλεόνασμα δε μειώθηκαν τα ανταποδοτικά τέλη όπως προτείναμε ως Λαϊκή Συσπείρωση;
  • Γιατί δε μειώθηκαν τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, όπως ζητάμε τριάμισι χρόνια;
  • Γιατί οι πρώην Δήμοι είναι χωρίς δεκάρα τσακιστή και δεν μπορούν ούτε μια λάμπα να αλλάξουν;
  • Γιατί τα σχολεία έμειναν χωρίς πετρέλαιο; Γιατί οι σχολικές επιτροπές δεν μπορούν να λειτουργήσουν;
  • Γιατί τόσα χαράτσια σε διάφορες υποδομές σε πολιτισμό, αθλητισμό κλπ;
  • Γιατί μειώθηκε η συμμετοχή του δήμουπάνω από 200 χιλιάδες ευρώ στα νομικά πρόσωπα που διαχειρίζονται κοινωνικές δομές;
  • Γιατί οι δρόμοι μας έχουν τα χάλια τους;
  • Γιατί στο Κέντρο Πρόληψης για τα ναρκωτικά η συμμετοχή του δήμου δίνεται μόνο κατά το 1/3;
  • Γιατί δεν είμαστε συνεπείς απέναντι στο ΔΗΠΕΘΕ;
  • Για ποιους τελικά προορίζει το πλεόνασμα του Δήμου ο κ. Δήμαρχος;
  • Μήπως για έργα βιτρίνας της προεκλογικής του εκστρατείας ή μήπως για να μας πουλά εκδούλευση στα κανάλια;

Σε κάθε περίπτωση το συμπέρασμα για το λαό μας πρέπει να είναι ένα:

Μαύρο στους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο Δήμο της Χίου, στην Περιφέρεια, στην κάλπη των Ευρωεκλογών.

Μαύρο στα κόμματα του ευρωμονόδρομου με όποιο μανδύα και αν παρουσιάζονται ανεξάρτητο ή αντιμνημονιακό.

Συμπόρευση, στήριξη, ενίσχυση, ανατροπή με τη Λαϊκή Συσπείρωση , που αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για τα λαϊκά συμφέροντα».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ