25.2.2015 17:43

Ερίζουν για τον νησιωτικό ΦΠΑ

Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: "Καμία αξία στις προφορικές δεσμεύσεις Βαρουφάκη"

Σε κόντρα μεταξύ των δύο βουλευτών του νησιού Ανδρέα Μιχαηλίδη και Νότη Μηταράκη οδηγούν τα σενάρια του τελευταίου 24ωρου σχετικά με την ενδεχόμενη αύξηση του νησιωτικού ΦΠΑ, σενάρια που εκπορεύονται κυρίως από τη λίστα μέτρων που παρέδωσε ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης προς έγκριση στο Eurogroup.

Πρώτος ο Ν. Μηταράκης εξέδωσε ανακοίνωση χθες Τρίτη με την οποία ζητούσε να μη δεσμευθεί η Κυβέρνηση σε μέτρα που θα πλήξουν τη νησιωτική Ελλάδα. Στην πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε σημείωνε μεταξύ άλλων ότι: « η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την επιστολή Βαρουφάκη στο Eurogroup ανοίγει εκ νέου το θέμα του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, με δική της μάλιστα ευθύνη».

Σειρά είχε σήμερα ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης που μεταφέροντας τη δέσμευση του Γ. Βαρουφάκη εγγυόταν ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αύξησης του νησιωτικού ΦΠΑ. Μάλιστα με μία λιτή δήλωση ουσιαστικά φωτογράφιζε τον κ. Μηταράκη λέγοντας ότι: «Όσοι επενδύουν σε τέτοια σενάρια απλά παίζουν με τον πόνο των πολιτών».

Η ανταπάντηση από το Ν. Μηταράκη δεν άργησε να έρθει που σε νεότερη ανακοίνωσή του το απόγευμα της Τρίτης αναλυτικά σημείωνε τα εξής:

«Κατηγορηματική δήλωση του Υπουργού Οικονομικών δεν υπάρχει για το συγκεκριμένο θέμα. Οι διαρροές που γίνονται στους διαδρόμους του Υπουργείου Οικονομικών δεν έχουν απολύτως καμία αξία μπροστά στις γραπτές δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η κυβέρνηση έναντι των εταίρων και δανειστών. Δυστυχώς, τα γραπτά είναι αυτά που μένουν. Και αν η συγκεκριμένη δέσμευση δεν αφορά στα νησιά τότε σε τι αφορά; Στα φάρμακα; Στα βιβλία; Στα τρόφιμα;

Η σύγκρουση με την πραγματικότητα είναι επώδυνη για την συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και είναι επώδυνη γιατί αυτές οι δύο πολιτικές δυνάμεις καλλιέργησαν προεκλογικά τις ψευδαισθήσεις και έπαιξαν με τον πόνο των πολιτών».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ