22.6.2016 12:54

Το έργο θα γίνει και δεν θα χαθεί [ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΒΑΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟ 4ο ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΜ. ΒΟΥΡΝΟΥΣ

Σε συγκεκριμένους κύκλους που κινούνται κυρίως από προσωπικό συμφέρον αποδίδει ο Δήμαρχός Χίου, τις αντιδράσεις που υπάρχουν σχετικά με το 4ο Τμήμα του Περιφερειακού δρόμου της Πόλης της Χίου.

Ο Μ. Βουρνούς σηματοδοτώντας το πόσο σημαντικό είναι το συγκεκριμένο έργο για τη Δημοτική αρχή και τη δέσμευση του να ολοκληρωθεί, υποστήριξε ότι στα πλαίσια της αρχικής μελέτης, του σχεδίου που ήδη έχει εγκριθεί και που έχει αδειοδοτηθεί, οποιεσδήποτε τροποποιήσεις μπορούν να γίνουν προς όφελος όλων, η δημοτική αρχή είναι διατεθειμένη να τις κάνει. Εκείνο που σε καμιά περίπτωση δεν θα πράξει, είναι να θέσει υπό αμφισβήτηση όλο το έργο, που θα σημάνει νέες μελέτες, νέες απαλλοτριώσεις, έναρξη όλης της διαδικασίας από την αρχή και καθυστέρηση δεκαετιών με ότι αυτό συνεπάγεται.

"Οι δρόμοι, έτσι όπως μελετήθηκαν, αδειοδοτήθηκαν, εντάχθηκαν και θα κατασκευαστούν, γίνονται για εξυπηρετούν το σύνολο των πολιτών της Χίου και θα αμφισβητηθούν για να εξυπηρετηθούν κάποιοι ιδιοκτήτες. Όλος ο σχεδιασμός, η πόλη που ονειρευόμαστε βασίζεται στην ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου, το πρώτου και του τέταρτου τμήματος. Αυτό για μας είναι πολύ σημαντικό", είπε μεταξύ άλλων ο Μ. Βουρνούς.

Παράλληλα μιλώντας στο politischios.gr , ο Κ. Βουρνούς έθεσε κι άλλη μια σημαντική παράμετρο που αφορά στον ορισμό του ποσού των απαλλοτριώσεων, αφού οι τιμές τις οποίες το δικαστήριο αποφάσισε ήταν κατά τι αυξημένες τότε σε σχέση με εκείνες που ισχύουν σήμερα. "Υπάρχει συμπολίτης μας που αποζημιώνεται για την απαλλοτρίωση με 500.000 ευρώ " είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας και στις ελλείψεις ή στα  "τεχνικά" λάθη του έργου, ο δήμαρχος υποστήριξε πως τα έργα σχεδιάζονται από ειδικούς οι οποίοι και φέρουν την ευθύνη για αυτά. "Μπορεί κι εγώ, ο Χ ή ο Ψ να έχει μια καλύτερη ιδέα, μια αρτιότερη, ίσως. Αυτό δεν σημαίνει όμως στο σημείο που έχουμε φτάσει ότι θα τα σταματήσουμε όλα και θα ξεκινήσουμε μια διαδικασία από την αρχή, επειδή κάποιος είχε μια ιδέα!", κατέληξε  ο δήμαρχος αποφασισμένος να προχωρήσει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ