19.4.2012 20:46

«Το έργο συνολικά δεν είναι ώριμο»

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Επανέρχεται στο θέμα του νέου λιμένα το υπουργείο Υποδομών και αυτή τη φορά με ανακοίνωση του Γεν. Γραμματέα Γ. Οικονομίδη, ξεκαθαρίζει ότι το έργο συνολικά (χερσαίες και θαλάσσιες εργασίες) δεν είναι μελετητικά ώριμο, ουσιαστικά δηλαδή συμπληρώνοντας και την ανακοίνωση της Ελπ. Τσουρή.
Στην ανακοίνωση του ο κ. Οικονομίδης επισημαίνει:
«Σε απάντηση σχετικά με το δημοσίευμα που αφορά το θέμα της κατασκευής του Λιμένα Χίου, δεν υπάρχει αντίθετη άποψη μεταξύ του Υφυπουργού Υποδομών κ. Γιάννη Μαγκριώτη και του Γενικού Γραμματέα Δ.Ε. κ. Γιάννη Οικονομίδη.
Η αναφορά του Υφυπουργού αφορά στην κατασκευή του συνολικού έργου για το οποίο δεν υπάρχει μελετητική ωριμότητα. Στη βάση αυτή δόθηκαν οι κατευθύνσεις από τον Υφυπουργό ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τα τμήματα που είχαν μελετητική ωριμότητα και έγινε αξιολόγηση της δυνατότητας κατασκευής του Λιμανιού σε δύο στάδια.
Κατά την αξιολόγηση προέκυψε ότι υπάρχει δυνατότητα να υλοποιηθεί το έργο εκτός των κτηριακών εγκαταστάσεων, όπως αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας.
Η συγκεκριμένη πρόταση προετοιμάζεται για υποβολή ένταξης στο τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών και η ωριμότητα ένταξης θα αξιολογηθεί από την Διαχειριστική Αρχή».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ