19.4.2012 20:46

«Το έργο συνολικά δεν είναι ώριμο»

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Επανέρχεται στο θέμα του νέου λιμένα το υπουργείο Υποδομών και αυτή τη φορά με ανακοίνωση του Γεν. Γραμματέα Γ. Οικονομίδη, ξεκαθαρίζει ότι το έργο συνολικά (χερσαίες και θαλάσσιες εργασίες) δεν είναι μελετητικά ώριμο, ουσιαστικά δηλαδή συμπληρώνοντας και την ανακοίνωση της Ελπ. Τσουρή.
Στην ανακοίνωση του ο κ. Οικονομίδης επισημαίνει:
«Σε απάντηση σχετικά με το δημοσίευμα που αφορά το θέμα της κατασκευής του Λιμένα Χίου, δεν υπάρχει αντίθετη άποψη μεταξύ του Υφυπουργού Υποδομών κ. Γιάννη Μαγκριώτη και του Γενικού Γραμματέα Δ.Ε. κ. Γιάννη Οικονομίδη.
Η αναφορά του Υφυπουργού αφορά στην κατασκευή του συνολικού έργου για το οποίο δεν υπάρχει μελετητική ωριμότητα. Στη βάση αυτή δόθηκαν οι κατευθύνσεις από τον Υφυπουργό ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τα τμήματα που είχαν μελετητική ωριμότητα και έγινε αξιολόγηση της δυνατότητας κατασκευής του Λιμανιού σε δύο στάδια.
Κατά την αξιολόγηση προέκυψε ότι υπάρχει δυνατότητα να υλοποιηθεί το έργο εκτός των κτηριακών εγκαταστάσεων, όπως αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας.
Η συγκεκριμένη πρόταση προετοιμάζεται για υποβολή ένταξης στο τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών και η ωριμότητα ένταξης θα αξιολογηθεί από την Διαχειριστική Αρχή».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ