23.1.2014 13:05

Εργαζόμενοι στον Δήμο: «Να ανακληθούν τώρα οι συμβάσεις Δήμου- ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ»

Έντονες αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί στους κόλπους της Δημοτικής Αρχής και στην τοπική κοινωνία η αποκάλυψη του «π» ότι ο Δήμαρχος Χίου ναι μεν το βράδυ της Δευτέρας αναγκάστηκε να αποσύρει τη σύμβαση με συγκεκριμένη ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ωστόσο ψήφισε ανάλογη σύμβαση με την ίδια εταιρία, ελλείψει δημοσιότητας, το επόμενο πρωί στο Λιμενικό Ταμείο Χίου.

Οι εργαζόμενοι στον Δήμο κάνουν λόγο για «διαιώνιση του πελατειακού- ρουσφετολογικού συστήματος με προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ».

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Μπορεί οι αντιδράσεις των κοινωνικών οργανώσεων και ο προκληθείς σάλος, να απέτρεψαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  την εισβολή των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ στο Δήμο της Χίου, όμως οι ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ είναι πλέον εδώ και συνιστούν την νέα πραγματικότητα στο Δήμο, στα Δημοτικά Νομικά Πρόσωπα και τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Ο Δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης, με την ιδιότητα του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου και η πλειονότητα των Μελών του Ταμείου, αποφάσισαν την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης του Λιμενικού Ταμείου με ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 100.000 Ευρώ, ανοίγοντας διάπλατα την κερκόπορτα για την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών, τη διαιώνιση του πελατειακού-ρουσφετολογικού συστήματος και την παράκαμψη του Α.Σ.Ε.Π όσον αφορά τον τρόπο προσλήψεων του προσωπικού.

Ταυτόχρονα σε μία περίοδο όπου στο δημόσιο βίο επιβάλλεται η μέγιστη δυνατή διαφάνεια, εγκαινίασαν καθεστώς αναθέσεων έργων, εργασιών και υπηρεσιών άνευ μελετών, διαγωνισμών και άλλων αξιοκρατικών κριτηρίων. 

Με την εισβολή των «συνεταιριστικού τύπου επιχειρήσεων» στους Ο.Τ.Α, Κυβέρνηση και Δήμαρχοι, υπό τις ευλογίες  και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προωθούν την παγίωση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την ανατροπή των δικαιωμάτων και την εγκαθίδρυση του εργασιακού μεσαίωνα.

Ο Δήμαρχος Χίου ως Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, με την εισήγησή του μια μέρα μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  αγνόησε προκλητικά τις αντιδράσεις της κοινωνίας και επέδειξε  ασέβεια στους χιλιάδες ανέργους του Νομού μας με τις αθρόες προσλήψεις που θα διενεργηθούν εκτός διαδικασιών Α.Σ.Ε.Π.

Παράλληλα καταγγέλλουμε και τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ Μιχάλη Φυτούση, όπου με οριακή πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης, προχώρησε στη σύναψη ανάλογης σύμβασης, ύψους 150.000 Ευρώ με ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., αποδεικνύοντας την προσήλωση του όπως και ο Δήμαρχος, στα νεοφιλελεύθερα αντεργατικά δόγματα και στις ολέθριες μνημονιακές πολιτικές». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ