27.4.2015 11:16

Εργατική πρωτομαγιά με Θανάση Βέγγο

Την κλασικη ταινία με πρωταγωνιστή τον Θανάση Βέγγο, « Θανάση Σφίξε και άλλο το ζωνάρι» με το Θανάση Βέγγο, επέλεξε να προβάλει ο σύλλογος δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, με αφορμή την Πρωτομαγιά.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Απριλίου στις 20:00 στον Οίκο Χίου Διδασκάλου.

Η υπόθεση της ταινίας

Περιγράφει την επίκαιρη ζωή του Θανάση Μαγγάνα (Θανάσης Βέγγος) ενός βιοπαλαιστή και της γυναίκας του Άννας Μαγγάνα (Άννα Μαντζουράνη). Ο Θανάσης είναι εφοριακός στην ΗΖ΄ Εφορία Αθηνών μέχρι που τον διώχνουν γιατί αποκάλυψε τους πραγματικούς φοροφυγάδες, κάτι το οποίο δε βόλευε τον διευθυντή του. Από εκείνη τη στιγμή ξεκινά απεργία πείνας, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο για εκείνον. Την ίδια στιγμή, η γυναίκα του, προσφερόμενη να ενισχύσει οικονομικά την οικογένεια και παρά τις αποτροπές του άντρα της, πιάνει δουλειά στο εργοστάσιο Ξεζουμίδη. Εκεί δημιουργείται ένα σωματείο προκειμένου να κατακτήσουν τα δικαιώματά τους οι εργάτες στις καλές συνθήκες εργασίας, και φυσικά η Άννα συμμετέχει μέχρι που την απολύουν. Εκεί αρχίζει μια απεργία που στο τέλος απέφερε τα αιτούμενα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ