3.4.2014 15:34

Εργαλείο ανάπτυξης η «Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη»

ΣΤΟΧΟΣ Η ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

Σε ισχύ 2 χρόνια μετά τον πρώτο σχεδιασμό τίθεται η Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη Βορείου Αιγαίου που προβλέπει την ανάπτυξη και υποστήριξη του σημαντικού για τα νησιά μας αγροδιατροφικού τομέα αλλά και τη δημιουργία πρότυπων υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη Βορείου Αιγαίου μετέχουν πέρα από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου 40 επιχειρήσεις και Φορείς των Νησιών μας οι οποίες μετείχαν στο εγχείρημα της Περιφέρειας.

Τα πλεονεκτήματα που θα έχουν οι εταιρίες και οι Φορείς μέλη θα αφορούν στη διαμόρφωση της πολιτικής της Περιφέρειας στον Αγροδιατροφικό Τομέα και ειδικά στην προώθηση, την επιλογή των αγορών – στόχων και τη συμμετοχή σε εμπορικές αποστολές μέσα από Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εταιρία

Η πλειοψηφία στο μετοχικό κεφάλαιο (περίπου 51%) ανήκει στις επιχειρήσεις, τους Συνεταιρισμούς και τους Φορείς, όπως και στο Δ.Σ. όπου εκπροσωπούνται με 5 από τα 9 μέλη. Τα υπόλοιπα 4 μέλη του Δ.Σ. όπως και ο Πρόεδρος της Εταιρίας ορίζονται από τον Περιφερειάρχη.

Κάθε νησί έχει το Τοπικό του Συμβούλιο (επιχειρήσεις, φορείς, συνεταιρισμοί) που καθορίζουν την πολιτική της εταιρίας στο επίπεδο των νησιών. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ