30.1.2016 11:35

«Έργα νομιμοποιημένα στη συνείδηση του Χιώτη» [ΒΙΝΤΕΟ]

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Να βάλει τέλος στον παραλογισμό του δημοσίου που αρκετά χρόνια μετά τη δημιουργία των έργων στο πετροκάραβο αλλά και στην παραλιακή του αεροδρομίου έρχεται να ζητήσει την κατεδάφιση τμημάτων ως αυθαίρετα, επιχείρησε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Παρουσία των πρώην Δημάρχων Μ. Μεννή, Αρ. Ζαννίκου, Γ. Μαλαφή αλλά και του προϊσταμένου του Αυτοτελούς Γραφείου Δημόσιας Περιουσίας Π. Κριτή, ο διάλογος οδηγήθηκε πολλές φορές σε εντάσεις, με τους τρεις πρώην δημάρχους να κάνουν λόγο για στείρα γραφειοκρατική λογική που έρχεται να κατεδαφίσει έργα που έχουν νομιμοποιήσει δεκαετίες ολόκληρες οι πολίτες της Χίου και του Βροντάδου.

«Υπάρχουν αυθαιρεσίες»

Αναφερόμενος στα συγκεκριμένα έργα ο κ. Κριτής, που διευκρίνισε ότι παρίσταται ως πολίτης και όχι με την υπηρεσιακή του ιδιότητα, σημείωσε ότι τα πρωτόκολλα κατεδάφισης έρχονται ως συνέχεια συνεχών καταγγελιών από πολίτες καθώς και παρεμβάσεων του Λιμενικού, της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας Χίου.

«Κάνουμε τις κότες στα δικαστήρια»

Ιδιαίτερη αίσθηση μάλιστα προκάλεσαν τα λεγόμενά του για τον τρόπο που λειτουργούν οι υπάλληλοι της Κτηματικής Υπηρεσίας στα δικαστήρια.

«Όταν βεβαιωθούν οι παραβάσεις γίνονται τα διοικητικά δικαστήρια και μετά τα ποινικά. Πόσες φορές έχουν πάει οι  υπάλληλοι μας και εγώ προσωπικά στο ποινικό κομμάτι και αθωώνουμε τους δημάρχους. Πάμε και κάνουμε τις κότες. Δεν θυμόμαστε, δεν ξέρουμε, βάζουμε επίτηδες τον δικηγόρο της υπεράσπισης να κάνει την ερώτηση: «εσείς αν ήσασταν στη θέση του κυρίου δημάρχου τι θα κάνατε» και λέμε: «το ίδιο θα έκανα κι εγώ». Κι έτσι τους αθωώνουμε» ανέφερε ο κ. Κριτής.

Αναφερόμενος μάλιστα στην περίπτωση του Πετροκάραβου ο κ. Κριτής έκανε λόγο για διαφορά ανάμεσα στις τελικές παρεμβάσεις και στο αρχικό ΦΕΚ που προέβλεπε προσχώσεις, με τον Μ. Μεννή να ανταπαντά ότι η διαφορά δημιουργήθηκε εξαιτίας των αντιδιαβρωτικών έργων που έγιναν στο Γούβι.

Η απόφαση

Μετά από σχεδόν τρίωρη συζήτηση το σώμα αποφάσισε ομόφωνα να συναντηθεί αντιπροσωπεία του Δήμου, την Τετάρτη με τον Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας προκειμένου να ζητήσει την επανεξέταση όλων των ζητημάτων που εκκρεμούν τόσο στην παραλιακή του Βροντάδου όσο και στην παραλιακή του αεροδρομίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ